indiePon - A mainstreamen túl 80. rész

Bepillantás az Ashes of Creation MMORPG-részébe, valamint a Pagan Online-ba, posztapokaliptikus RPG, és egymást püfölő állatkák, Al Lowe lelőtt aukciói, plusz egyéb érdekességek a mai részben.

indiePon - A mainstreamen túl 80. rész

Készül az Ashes of Creation MMORPG-része is

Újabb livestreamet tartott az Intrepid Studios csapata a múlt héten, ezúttal viszont nem az akcióharc-teszt battle royale-lal, hanem a rendes MMORPG-vel foglalkoztak.

Megnézhettünk egy harminc perces felvételt, melyben megjelennek a küldetésrendszer, a városfejlődés, sőt, a horgászat elemei is. A harc már részben vegyíti az akciós és tab targetes képességeket, de ezek ötvözése még korai szakaszban van (bár ez az egész cuccról elmondható). A mostanában megszokottól eltérően ez tényleg egy pre-alfa állapot, nem pedig egy kész MMORPG, amire rányomták az alfa-plecsnit, és ezt az Intrepid is mindig hangsúlyozza.

A jelenleg a battle royale-ból, később pedig még az ostrom-módból, és a horda-módból is álló Ashes of Creation Apocalypse nyílt bétája december 18-án, azaz holnap indul a tervek szerint, ebben bárki részt vehet, aki regisztrál a hivatalos oldalon.

Belenézhetünk a Pagan Online-ba

A Wargaming és a Mad Head Games új akció-szerepjátékáról november elején írtunk, most pedig azt is láthatjuk, hogyan fest működés közben.

A MOBA és a kereszténység előttről származó mitológiai elemek annyira nem szembetűnőek, de ARPG-vonásokat már felfedezhetünk. Néhány helyszíne egészen olyan, mint a Diablo 3 egyes részei, szóval az egész nagyon ismerősnek hat.

A megjelenési dátum még mindig nem ismert, a tesztekre itt lehet jelentkezni.

A Stardew Valley alkotója szünetelteti új játékának munkálatait

Eric „ConcernedApe” Barone nemrég döntött úgy, hogy ezentúl saját erőből adja majd ki a Stardew Valley-t, és most kiderült, hogy ebben, és a további munkákban egy csapat lesz a segítségére.

Egy új játékon is dolgozott, de nem tud elszakadni nagy sikerű alkotásától, ezért – bár saját bevallása szerint volt, mikor kiégettnek érezte magát – mindig visszatér hozzá, új ötletei támadnak, melyekkel tovább javíthatja és bővítheti azt.

A Stardew Valley népes rajongótáborának teljes kiszolgálása érdekében az említett új projektet egyelőre szünetelteti, és ha megvan az új csapat, akkor majd meglátja, tud-e időt szakítani arra is. A kreatív irányítás mindenesetre teljesen az ő kezében marad.

Az Activision leállította Al Lowe aukcióit

A Sierra-legenda Al Lowe néhány „antik” tulajdonát árulta az Ebayen, például a Leisure Suit Larry 2 forráskódját, méghozzá szép áron, mert csak porosodtak nála, gyerekeit pedig nem érdekelték.

Az aukciót viszont gyorsan lelőtték: Lowe egy levelet kapott az Activision által felbérelt ügyvédi irodától, miszerint bár nincsenek náluk a jogok a Leisure Suit Larry IP-hez, ezek minden bizonnyal megosztanak pár kódrészletet a King’s Quest-, és a Space Quest-játékokkal, ezek jogai pedig már az Activision tulajdonai, és szerintük ez elég is ahhoz, hogy közbelépjenek.

Lowe előre jelezte, hogy a lemezekkel nem járnak a jogok, és biztos benne, hogy jogilag neki van igaza, viszont sem energiája, sem pénze nincs ahhoz, hogy nekiálljon pereskedni egy ekkora céggel.

Jön az éles verziós Atom

Az AtomTeam posztapokaliptikus szerepjátékára a Fallout, a Baldur’s Gate, és a Wasteland is hatott. Körökre osztott csaták, több tucatnyi képesség és rengeteg karakterjellemző van benne, a különböző kombinációk eltérő párbeszéd-lehetőségeket, vagy megoldási módokat adnak a küldetésekhez.

A történet szerint a nyolcvanas években atomháború dúlt, az egykori szovjet pusztaságokon nyomozunk majd egy sötét összeesküvés után, melynek célja, hogy a maradék életet is elpusztítsa a Földön.

Az Atom december 19-ig van korai hozzáférésben a Steamen, ekkor érkezik az 1.0-s verzió, melyben új város is lesz a fő sztorivonal végéhez.

Szuperszonikus lett a War Thunder

Megérkeztek a játékba az első szuperszonikus repülők az idei legnagyobb frissítéssel. A Supersonic 50 új járművet hozott a légi, a hajós, és a tankos részbe.

A térképek is bővültek, megjelent például egy vietnámi, és egy afganisztáni helyszín, illetve a Tűzföld.

Egy Minecraft-szerverből nőtt ki a Hytale

A Hypixel Studios sandbox játéka az építgetés mellett több RPG-elemet tartalmaz majd. A trailer alapján a harcon is dolgoztak kicsit.

Lesznek közösségi szerverek, hivatalos, és nemhivatalos minijátékok, és teljes modtámogatást terveznek. A megjelenési dátum még nem ismert, de a korai bétákra már jelentkezhetünk.

Korai hozzáférésben a Super Animal Royale

A Super Animal Royale macskákat, kutyákat, rókákat, szarvasokat, lajhárokat és pandákat ereszt egymásnak, hogy addig harcoljanak, míg csak egyikük marad életben.

A véresen aranyos, felülnézetes alkotásban 64 játékos küzd meg egymással a meccseken, tehát csihipuhiból nincs hiány. Még két napig kedvezményesen zsákolható be a Steamen.

Átalakult a Foxhole

A Clapfoot stúdió stratégiai MMO-lövöldéjének perzisztens csataterén játékosok százai csapnak össze több héten át.

Az izometrikus multiplayer háborús zóna a Foundation of War update után egyrészt jobban néz ki, másrészt összetettebb lett a városi harc, és hatalmas tankok is érkeztek, melyek akár öt ember is befogadhatnak.

A Foxhole jelenleg korai hozzáférésben van a Steamen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap