indiePon - A mainstreamen túl 67. rész

A mai epizódban többek között a Halállabirintus című lapozgatós könyvre épülő játékról, a disztópikus Beholder folytatásáról, az Astroneer éles verziójáról, vagy az ingyenes Earthfall-hétvégéről is olvashattok.

indiePon - A mainstreamen túl 67. rész

Emlékeztek a lapozgatós könyvekre?

Kaland-Játék-Kockázat, vagy Harcos Képzelet – sokunk gyerekkorának sarokkövei voltak a két sorozat részei. A Sentient Play műhelyeiben most újabb videójátékos feldolgozás készül.

A The Hero of Deathtrap Dungeon alapját főleg Ian Livingstone Halállabirintusa adja, mi több, a mester és egykori alkotótársa, Iain McCaig is részt vesz a munkában. Mr. Livingstone-tól amúgy sem idegen a játékipar, hiszen ő volt az Eidos elnöke, megszerezte a cégnek a Tomb Raider és Hitman franchise-okat, McCaig pedig ismert művész, ő tervezte például Amidala királynő, vagy Darth Maul alakját a Star Warsban, de dolgozott Avengers-mozikon és sok más filmen is.

A játékban harminc napot kapunk arra, hogy meghódítsuk a Halállabirintust, mely tele van szörnyekkel, csapdákkal és rivális szerencselovagokkal. A tudás lehet titkos fegyverünk: képességeink és felszerelésünk segítségével különböző nyomokat, információkat gyűjthetünk, így minden kihívást legyőzhetünk majd ravaszsággal is, ha az erő útja helyett ezt választanánk.

A nemrég indult Fig-kampány célkitűzése 200 ezer dollár, ennek 56 százaléka már megvan, és még 33 nap áll rendelkezésre ahhoz, hogy ti is beszálljatok, ha megtetszett a dolog.

Itt a This War of Mine új DLC-je

Az általunk is tesztelt, sötét hangulatú játék The Last Broadcast címre hallgató kiegészítője egy rádiós történetét meséli el, akinek az igazság iránti felelőssége nyomja a vállát.

A DLC különböző befejezéseket, új rádiómechanikákat, morális dilemmákat, játszható karaktereket, és friss területeket is tartalmaz. Négy euróba kerül a Steamen, de a szezonbérletnek is része.

Cross-playt kapnak a Hi-Rez Studios játékai

A Smite, a Paladins és a Realm Royale játékosai PC-n, Xbox One-on és Switch-en csatlakozhatnak majd egymáshoz. A stúdió le szeretné bontani a határokat, és technikailag készen állnak arra, hogy más platformokat is bevonjanak, amint lehetséges (helló, Sony?).

A Smite-ba új aréna is érkezett, mely Héra és Bellona harcára épül, és a Minoraurusz tűnik fel benne ellenfélként.

Beholder 2 decemberben

Az eredeti Beholder meglehetősen sötét hangulatú játék, melynek disztópikus világában a rendszer mindent lát, egyre kevésbé hagy élni minket, és súlyos döntésekre kényszerít a túlélésért.

A folytatás nem kevésbé borongós: ugyanabban a reménytelen, totalitárius államban játszódik, de már 3D-s lesz, és magában a Minisztériumban fogunk dolgozni. Azt, hogy mivel foglalkozik ez a minisztérium, csak a bajkeverők kérdezik meg…

Ha ügyesek vagyunk, és gyomrunk is van hozzá, akár miniszterelnök is lehet belőlünk, de a létrán felfelé vezető út nem lesz egyszerű.

A Beholder 2 december 4-től érhető el a Steamen.

Februártól éles verziós az Astroneer

A cuki sandbox űr-túlélősdi fejlesztője, a System Era Softworks nagyon készül az 1.0-ra. Új, a felfedezésre fókuszáló kalandot is kapunk, melyben eddig nem látott bolygókra juthatunk el, illetve megnyílik a cross-play lehetősége az Xbox One-felhasználókkal.

Az Astroneer éles változata február 6-tól lesz elérhető, nagyjából harminc euróba kerül majd. A Steamen november 19-ig csak 16 eurót kell fizetnünk a korai hozzáféréses verzióért.

Megérkezett a PC-s Killer7

A játékban Harman Smith hét személyiségét irányíthatjuk, miközben egy öngyilkos robbantókból álló csoport után nyomozunk, akik világuralomra törnek. A személyiségek, azaz orgyilkosok közül Garcian Smith (The Cleaner) például életre kelthet másokat, Dan Smith (The Hellion) egy speciális lövéssel rendelkezik, Kevin Smith (Four-eyes) pedig láthatatlanná tud válni.

A Killer7 november 22-ig tíz százalékos kedvezménnyel kapható a Steamen.

Ingyenesen kipróbálható az Earthfall

A játék egy co-op multiplayer FPS, melyben négyfős csapatunk küzdi át magát az idegenek hordáin (kicsit hasonlít a Left 4 Dead és a Fortnite keresztezésére). A harcban lerakható lövegtornyok és barrikádok segítenek, de a leghatékonyabb a golyózápor lesz. Három társunkkal, akik a gép által irányított csapattagok is lehetnek, két, több pályából felépülő kampányból ismerjük meg a történetet.

Az ingyenes lehetőség november 19-ig tart a Steamen, ezalatt nagy kedvezménnyel vásárolhatjuk meg az Earthfallt.

Tavasszal jön a Druidstone: The Secret of the Menhir Forest

A Ctrl Alt Ninja történetre kihegyezett, csapatalapú izometrikus szerepjátékát tavaly áprilisban jelentették be. Eredetileg procedurálisan generált világot kapott volna, de aztán úgy döntöttek a fejlesztők, hogy minden küldetés kézzel készüljön inkább. A 15 és 45 perc közötti időtartamú questekből nem hiányoznak a fejtörők sem.

A kezelőfelület letisztult, informatív. A megjelenéskor már elérhető pályaszerkesztővel saját kampányokat készíthetünk.

A Druidstone: The Secret of the Menhir Forest 2019 tavaszára várható a tervek szerint, a steames oldal már él.

Remek móka a Marble It Up!

Az ősidőkben, Commodore 64-en sokat játszottam a Trailblazerrel, melyben egy, a fizikai törvényeknek engedelmeskedő, száguldó labdát kellett irányítani a pálya veszélyein át. A Marble it Up! pontosan ezt az élményt adja, csak egy márványgolyóval.

A játékkal pályaszerkesztő és Steam Workshop-támogatás is jár. A kihívások egyre nehezebbé válnak, összetett mozgások és helyenként változó gravitáció keseríti meg az életünket. Ha ügyesek vagyunk, különböző skineket is szerezhetünk.

A stúdió ingyenes frissítéseket, hivatalos pályacsomagokat és többféle multiplayer játékmódot tervez a jövőben. A Marble it Up! november 23-ig 15 százalékkal olcsóbb a Steamen.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap