indiePon - A mainstreamen túl 4. rész

Ma este többek között egy csodaszép, ámde életveszélyes erdővel, léghajókkal, illetve machiavellista szörnyekkel várunk titeket.

indiePon - A mainstreamen túl 4. rész

Különleges utazást ígér a Forest of Liars

A játékot készítő Umeshu Lovers stúdió tagjai az iparág veteránjai. Új projektjük, melyhez a Kickstarteren gyűjtenek támogatásokat, a címadó Hazugok Erdejében játszódik, egy hatalmas, élettel teli labirintusban, melynek felfedezői egy olyan birodalom titkaiba pillanthatnak bele, amit sokan felkerestek már, de ahonnan még senki sem tért vissza.

A kaland során másokkal is találkozunk majd, akik segítségünkre lehetnek abban, hogy elérjük az erdő szívét. A játékmenet fő eleme az útitársakkal való beszélgetés és a számtalan döntés meghozatala lesz, miközben egy csodaszép, de életveszélyes, banditákkal, vadállatokkal és különös lényekkel teli vidéken haladunk át. Ha óvatlanok vagyunk, hamar csúnya végünk lesz, de ha követjük ösztöneinket, és meghallgatjuk a tanácsokat, akkor van esélyünk szembenézni a kihívásokkal.

A fejlesztők minden végigjátszás alatt új élményeket ígérnek, és ez hihetően is hangzik, tekintve, hogy 75 különböző karakter, százféle terület, és több, mint 15 ezer lehetséges kombináció vár majd ránk.

A Forest of Liars megjelenését 2019 decemberére tervezik.

Május 17-én indul a Worlds Adrift korai hozzáférése a Steamen

A léghajós sandbox játék egy katasztrófa után játszódik, ami széttépte a világot, és arra kényszerítette az embereket, hogy a lebegő maradványszigetek között kutassák az erőforrrásokat, és harcoljanak egymással miattuk. A veszélyes égi ösvényeket kampókban végződő kötelek, vagy saját magunk által épített hajónk segítségével járhatjuk be. A steames oldalt még nem aktiválták, de a játék már megvásárolható a hivatalos boltban.

Japánba megy a SUPERHOT

Az egyedi látványvilágú, időlassítós, általunk is tesztelt lövölde spin-offot kap, mely ideiglenesen a SUPERHOT JP címen fut. Japán stílusú környezetekre számíthatunk a hőforrásoktól a karaokebárokig, de lesznek új ellenfelek, fegyverek, és sok-sok, a helyszínre jellemző más móka is. A fejlesztést nem az eredeti alkotók, a SUPERHOT Team végzi, csak segítenek benne egy japán csapatnak, a GameTomo-nak, akik úgy tervezik, hogy először Japánban adják ki a játékot.

A hivatalos oldalról kiderül, hogy a fentiek mellett szamurájkastélyokba, tokiói sikátorokba is eljutunk majd, és akár íjat is használhatunk a 15-18 normál, illetve 3-4 végtelen pályán. Az mindenesetre fontos részlet, hogy nem a SUPERHOT folytatásáról van szó, és a SUPERHOT JP nem lesz VR-cím.

A SUPERHOT Team jelenleg a korai hozzáférésben lévő SUPERHOT: MIND CONTROL DELETE című különálló kiegészítőn dolgozik, ami kicsit roguelike-szerűvé teszi a játékot. 12 euróba kerül a Steamen, de a SUPERHOT tulajdonosainak ingyenes lesz az éles megjelenéskor.

Új kampányt kapott a The Battle for Wesnoth

Az ingyenesen elérhető, nyílt forráskódú, rendkívül népszerű körökre osztott stratégiai játék eredetileg 2003-ban jelent meg, de mostantól a Steamen is elérhető. Világában elfeket, sárkányokat, licheket találunk. Az 1.14-es, New Horizons nevezetű update új, játékosok által készített kampányt, multiplayer térképet, a kezelőfelületre vonatkozó fejlesztéseket, friss animációkat és sok más egyebet hozott magával, a teljes lista meglehetősen hosszú.

Ingyenessé vált a Midair

A játékban két 16 főből álló csapat küzd meg egymással, miközben mindenkinek a hátán egy jetpack van, szóval nincs hiány ugrálásban és repkedésben. A Midair 2017 augusztusa óta korai hozzáférésben volt, és a fejlesztő Archetype úgy döntött, az éles verzió ingyenes lesz a Steamen. Ahogy fogalmaztak, nem akarják, hogy a játékosoknak fizetniük kelljen a legjobb fegyverekért és képességekért, inkább a fejlődési rendszerbe építették be ezeket. Ennek ellenére van egy harminc dolláros Progression Pass nevezetű lehetőség, amivel minden jelenlegi, és később érkező fejlesztést hozzáférhetővé tehetünk. Az is egy opció, hogy megvesszük, és kikapcsoljuk az upgrade-ekhez való hozzáférést, így megmarad a kihívás, de mégis támogatjuk a stúdiót.

Május 16-án jön a MachiaVillain

Ilyen lehet a The Sims, a Dungeon Keeper és a RimWorld szerelemgyereke... A Wild Factor játékában egyszerű lesz a feladatunk: egy tekintélyes társaság, a League of Machiavellian Villains tagjaként lenyűgöző, turistacsalogató udvarházat kell építenünk, hogy aztán megölhessük a betérő látogatókat, és felhasználhassuk a szerveiket. Munkatársaink a legendák és horrorklasszikusok szörnyei, vámpírok, múmiák, zombik, vérfarkasok és társaik lesznek.

Teendőink megoszlanak majd a lények irányítgatása, vendégeink legjobb módon történő felhasználása, más szörnyek, illetve a túlbuzgó szörnyvadászok elkergetése, és házacskánk fejlesztése, növelése között, miközben a látszatot is meg kell őriznünk a városlakók előtt, nehogy gyanússá váljunk a szemükben.

Néhány szabály is van, amiket tilos megszegni: minden foglyunkat el kell tennünk láb alól, csak akkor ölhetjük meg őket, ha egyedül vannak, vagy épp khm, felnőtt játékokba bonyolódnak, a szüzeknek kell utolsóként meghalniuk, csak éjszaka gyilkolhatunk, illetve a kutyára sosem emelhetünk kezet.

A MachiaVillaint a Steamen keressétek.

Élesben is megjelent a Judgment: Apocalypse Survival Simulation

A játékban egy csapatnyi átlagembert vezetünk a poklok minden hadserege és a démoni apokalipszis ellenében. Két évet töltött korai hozzáférésben, a végeredmény pedig meglehetősen népszerű a Steamen.

A feladatunk nem csupán az, hogy kitartsunk, vagy ha nem megy, elmeneküljünk a támadások elől, de vissza is kell szereznünk az elvesztett területeket, hogy felépíthessünk az emberek új birodalmát a Judgment egyre ellenségesebb világában. A szokásos házépítés, állattenyésztés és a túléléshez szükséges mindennapos eszközök, ruhák elkészítése mellett ősi titkokat kell kutatnunk, fegyvereket kell fejlesztenünk és portyákat kell terveznünk a térképen. Bázisunk egy erdőben van, a fémek és más hasznos dolgok viszont az elpusztult civilizáció romjai között találhatóak, vagyis gyűjtőcsapatokra lesz szükségünk, akik felfedezik a procedurálisan generált területeket, és összeszedik, amit találnak.

Fontos elem a harc, így jelentős taktikai rész is van, melyben lényeges, hogy a csaták megállíthatóak, ilyenkor pedig kimenekíthetjük gyenge, vagy sérült embereinket. A játékot megtaláljátok a Steamen és a Humble Store-ban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward