Így működik a Google Glass új navigációs alkalmazása

A Google Glass csapat egy bemutató videót készített, amiből kiderül, hogyan lehet használni az okosszemüveg navigációs alkalmazását kerékpározás, gyaloglás, illetve autóvezetés közben.

Így működik a Google Glass új navigációs alkalmazása

A Google okosszemüvegéhez készített legújabb frissítésről nemrégiben már beszámoltunk, és most érkezett egy érdekes demó videó is, ami a Google Glass navigációs alkalmazásának, a Navigation Glass App-nak az újításairól rántja le a leplet. Ez az alkalmazás új hangalapú utasításokkal gazdagodott, így egyszerűen diktálhatunk be úticélokat, a megtervezett utat pedig akár teljes egészében is áttekinthetjük. Az alkalmazás remekül elnavigálja használóját a megadott célhoz, ám az még kérdéses, hogy a Google Glass használat közben mennyire vonja el az ember figyelmét a közlekedésről - ez főként kerékpározás, motorozás vagy autózás alkalmával lehet veszélyes. A termék használatának veszélyességét az Egyesült Királyságban már vizsgálják, így a szabályozó szervek döntésétől függ, lehet-e majd legálisan használni a Google Glass-t vezetés közben. A navigáció persze gyaloglás közben is használható, ami aligha lesz tiltott.

A Google Glass csapat videójában bemutatják a navigációs app működését autóval, kerékpárral és gyalog is.

A rendszer összességében nagyon jól, zökkenőmentesen üzemel, és "felhasználói kezelőfelületére" sem lehet panasz, hiszen ízléses, informatív és jól áttekinthető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward