Hivatalos játék emulátort kapott a Raspberry Pi 4

A Lakka 2.3-as kiadása még GPI Case támogatást is hozott, aminek sokan örülhetnek.

Hivatalos játék emulátort kapott a Raspberry Pi 4

A Raspberry Pi Foundation idén júniusban mutatta be a Raspberry Pi sorozat legújabb tagját, a 4-es modellt, amely számos fronton kínál előrelépést az előző generációhoz képest, ahogy azt akkori hírünkben már megírtuk. Az új kiadást örömmel fogadták a rajongók, ám az örömbe némi üröm is vegyült, hiszen a régi játékok szerelmesei, akik előszeretettel használják a Raspberry Pi sorozat tagjai emulátor-platformok építésére, nem kaptak megfelelő támogatást az emulátorok futtatására, ezért trükkökhöz és publikus béta szoftverekhez kellett fordulniuk.

Galéria megnyitása A GPI Case Augusztus folyamán már kiderült, hogy a Lakka legfrissebb változata végre a Raspberry Pi 4-es modellhez is kínál majd emulátor-támogatást, amelynek sokan örültek. A hivatalos szoftver szeptember folyamán meg is érkezett, így a Lakka 2.3-as kiadásával végre hivatalos emulátor-támogatáshoz jutott a málnás hobbiszámítógép.

A Lakka 2.3 érkezésével számos újítás funkció is elérhetővé vált, plusz kaptunk új emlulátorokat, valamint egy nagy RetroArch frissítés is helyet kapott a fedélzeten. Az újítások között szerepelnek az új értesítő animációk, a friss widgetek, valamint számos egyéb overlay, amelyek modernebbé és sokoldalúbbá teszik a Lakka felhasználói kezelőfelületét.

Az új emulátorok mellett egy új eszköz is készült, amely képes valós időben átfordítani az adott játékokat, miközben a felhasználó játszik. A RetroArch 1.7.8 ezzel együtt egyéb frissítéseket is kapott, amelyekről itt olvasható részletes lista.

A Lakka 2.3-es kiadását kétféle módszerrel lehet elérni. Az egyik az, hogy a jól ismert NOOBS-on keresztül telepítjük magát a Lakka szoftvert, míg a másik, az, hogy letöltjük a hivatalos képfájlt, amit saját magunk telepíthetünk a kiszemelt MicroSD memóriakártyára. A szoftverfejlesztő csapat készített egy speciális Lakka 2.3-as kiadást is, ami GPI Case támogatással érkezik, vagyis az összes gomb kezelését támogatja, plusz biztonságos rendszer-leállítást is tartalmaz. Utóbbi változat innen tölthető le az alsó letöltési opciót választva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap