Hibajavításokkal érkezett az iOS 12.0.1

Hibajavításokkal érkezett az iOS 12.0.1

Az Apple elindította az iOS 12 első frissítési csomagját, ami főleg ismert hibáknak a kiküszöbölésére szolgál a vállalat által összeállított kiadási jegyzék alapján. Egyrészt javítva lett az a súlyos probléma, ami a töltési gondokat okozta az okostelefonok esetében – és már az iOS 12.1 béta 2-ben is benne volt –, másrészt néhány kisebb probléma is ki lett küszöbölve, és az iPadnél egyéb módosítás is történt.

Bár a felhasználó visszajelzések alapján az iOS 12 operációs rendszer több eszköznél is olyan hibát okozott, hogy alvó állapotban nem indult el a töltés, az Apple az iOS 12.1 esetében kifejezetten az iPhone XS modelleknek tulajdonítja a hibát. A lényeg viszont az, hogy ettől kezdve a vállalat friss rendszert futtató eszközei minden gond nélkül fognak tölteni a Lightning-kábel csatlakoztatását követően, nem kell már attól tartani a tulajdonosoknak, hogy reggel egy lemerült mobil mellett ébrednek. Szintén az iPhone XS okostelefonokat érintő hibaként lett javítva az, hogy a készülékek esetenként nem a megfelelő konfigurációval csatlakoztak a Wi-Fi hálózatokhoz, az 5 GHz-es frekvencia helyett az újbóli kapcsolódást követően már csak 2,4 GHz-en üzemeltek.

Galéria megnyitása

Általános probléma volt az iOS 12 operációs rendszer esetén, hogy néhány videós alkalmazásban nem mindig jelentek meg rendben a feliratok, de a frissítés telepítését követően elvileg már nem kell ilyen gonddal szembesülnie a felhasználóknak. És a hibajavítások sorát egy Bluetooth-szal kapcsolatos probléma kiküszöbölése zárja, elvileg mostantól nem kell azzal számolni, hogy a Bluetooth egyik pillanatról a másikra elérhetetlenné válik.

Az egyetlen dolog a kiadási jegyzékben, ami nem javítás, az a virtuális billentyűzet kiosztásának a módosítása az iPadeken. Az Apple az iOS 12-nél a táblagépeken máshogy helyzete el a „.?123” billentyűt, de valószínűleg többen is jelezték, hogy ez rossz döntésnek bizonyult, és a vállalat inkább visszatette ezt az eredeti helyére. Egyébként a hangulatjeleknek a gombjával lett felcserélve a „.?123” billentyű, de az iOS 12.1-nél már újra ott van, ahol korábban is volt.

Az iOS 12.1 nem lett nagy, készüléktől függ a pontos mérete, de általában 100 MB körül alakul – szóval akár mobilinternetes kapcsolat mellett, menet közben is letölthető és telepíthető.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap