Shop menü

HAZÁNKBA IS MEGÉRKEZETT A HUAWEI MATE 50 PRO, MÉLYEN A ZSEBÉBE KELL NYÚLNIA A VÁSÁRLÓKNAK

Különleges fotós és videós lehetőségek, de magas ár és súlyos hiányosságok egyszerre jellemzik az okostelefont.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Hazánkba is megérkezett a Huawei Mate 50 Pro, mélyen a zsebébe kell nyúlnia a vásárlóknak

Nem adja fel a Huawei, és mindent megtesz azért, hogy ameddig csak tud, addig egy aktív szereplője legyen a mobilpiacnak. A vállalat szakemberei a Mate 50 Pro esetében igyekeztek minél többet adni, és ez sikerült is nekik, de akár hogy is vesszük, sajnos a hazai vásárlók kegyeibe nagyon nehezen lesz képes beférkőzni a Mate 50 Pro.

A Mate széria mindig is különleges volt a mobilpiacon, nemcsak a Huawei számára jelentett sokat. Hiszen a fejlődést serkentette azzal, hogy rendre próbálta magasabbra tenni a lécet a riválisok mellett. Sokszor mutatott irányt a fotózás terén a Huawei Mate sorozat, és a mai napig képes izgalmas megoldásokat felmutatni, de az USA szorításában a vállalat már nem sok levegőt kap, és ezt egyre jobban lehet érezni.

Galéria megnyitása

Szeptember 6-án mutatta be a Huawei a szóban forgó készüléket, és szeptember végén a forgalmazása is elindult, legalábbis néhány területen megkezdődött a terjesztése, globálisan azért még tovább kellett rá várni. Októberben és novemberben vált igazán széles körben elérhetővé az eszköz, most pedig megérkezett Magyarországra is hivatalosan. A Huawei legújabb csúcskészüléke a kiemelt partnereknél vásárolható meg első körben, a szerkezet ajánlott fogyasztói ára 580 ezer forintban lett meghatározva.

Galéria megnyitása

Lényegében annyiba kerül a Mate 50 Pro, mint a csúcskategória többi tagja. Szigorúan nézve a Samsung Galaxy S22 Ultra és az Apple iPhone 14 Pro Max közé sorol be a szerkezet, és az mindenképpen nagy bátorságra vall a Huawei-től, hogy továbbra is ilyen magasra pozícionálja a termékét. Itt ugyanis azért számolni kell azzal, hogy hiába hoz csúcstechnológiát a hihetetlen megpróbáltatások ellenére is, alap dolgokról kell lemondani. Nincs 5G, ami talán a kisebb gond, hiszen a Google mobilos szolgáltatásainak is bottal üthető a nyoma.

Persze szinte mindent meg lehet oldani kisebb-nagyobb trükkökkel, és van egy egyre fejlettebb piactér is egyedi alkalmazásokkal telítve, valamint egy olyan univerzális keresővel, ami külső forrásokból is képes appokat behúzni. De ezzel együtt is sok bogarászással kell számolni, és lesznek olyan dolgok, amikre nem is lehet megoldást találni. Az pedig, hogy a szoftver nagyon sok extra törődést igényel, ezen a szinten már nem férhet bele.

Galéria megnyitása

Mindez nagy kár, hiszen a Mate 50 Pro tényleg olyan dolgokkal szolgál, melyek miatt megérdemelné, hogy széles tömegek vásárolják. Az eszköz egy nagyon látványos, 6,74 hüvelykes megjelenítőt vonultat fel OLED alapon, 120 Hz támogatással, 2616 x 1212 képpontos felbontással, a tempófelelős pedig a Snapdragon 8+ Gen 1 rendszerchip, akár 512 GB tárhely mellett. A masina az Emotion UI 13 grafikus felhasználói felületet használja, ami továbbra is egy megszokott Android alapot használ.

A készülék 13 MPixeles önarcképek megörökítésére alkalmas, és 3D ToF szenzor található mellette, ami még biztonságosabbá tudja tenni az azonosítást, és a portréfotóknak pontosabban tudja elmosni a hátterét. A főkamerája 50 megapixeles az okostelefonnak, és egy olyan speciális optikát kapott, melynek a rekesze több lépésben állítható F/1.4 és F/4.0 között, plusz még optikai stabilizátorral is meg lett toldva.

Galéria megnyitása

Van egy 13 MPixeles ultra-széles látószögű kamera is a fedélzeten PDAF támogatással, és egy 64 megapixeles, periszkópos, 3,5-szeres optikai zoomra alkalmas képalkotó is akad a sorban. Videózni 4K Ultra HD-ban tud a Mate 50 Pro akár 60 FPS-sel, de itt inkább az az érdekes, hogy lassított felvételt akár 3840 FPS-sel is tud rögzíteni a Mate 50 Pro 720p-ben.

Hosszasan lehetne még sorolni, hogy mi a jó a Huawei Mate 50 Próban, akit minden részlet érdekel, az a korábbi hírünkben tud még mélyebb ismereteket szerezni a készülékről. Mindenképpen sajnálatos, hogy ennyi kompromisszumot kell kötni a vásárlóknak, így ajánlani aligha lehet a hazai közönségnek.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére