Hatalmasat fejlődik a Windows Paint

Az új alkalmazás univerzális lesz, könnyen kezelhetjük akár érintőceruzával is, legnagyobb újítása pedig minden kétséget kizáróan a 3D támogatás lesz.

Hatalmasat fejlődik a Windows Paint

A Microsoft Paint alkalmazása régóta része a Windows operációs rendszerek kelléktárának, és régóta megrekedt egy bizonyos szinten, amelyről még a Windows 8 megjelenésekor érkező frissítés sem igazán tudta elmozdítani. A legfrissebb értesülések szerint a helyzet hamarosan hatalmas mértékben javulhat, ugyanis a Microsoft szoftverfejlesztői egy alaposan továbbfejlesztett Paint alkalmazást készítettek, ami rövidesen hivatalosan is bemutatkozhat – egyelőre csak némi szivárogtatásból sejthető, mire lesz képes az új szoftver.

Az új Paint alapjai újak lesznek, így a szoftver csatlakozhat az univerzális Windows alkalmazások táborához, de funkcionalitása is jelentősen kibővül: lehet majd benne rajzolni érintőkijelzőn keresztül, érintőceruzával, de különböző objektumok létrehozására is lesz mód, sőt, még háromdimenziós rajzolásra és festésre is lehetőséget ad az alkalmazás. Az új app legérdekesebb képességeiről az alábbi videó ad ízelítőt.

Az alfa kiadásban szerzett tapasztalatok alapján remekül használható a szoftver, de a professzionális szintű programokat nem veszélyezteti majd, ugyanis számos fejlett képszerkesztő funkció hiányzik belőle – nem képes például rétegeket kezelni. Persze a célközönséget nézve ez abszolút nem baj, plusz a Paint eddig sem akart professzionális alkalmazásként helytállni, de egyszerű rajzolóalkalmazásként, illetve képszerkesztő szoftverként a friss kiadás is használható lesz.

Sokkal érdekesebb a fenti videón látható háromdimenziós rajzolási lehetőség, amely miatt kétségtelenül új szintre emelkedik a Paint: sokkal-sokkal több dologra lehet majd bevetni, mint eddig. A háromdimenziós mód jóvoltából egy egyszerűen létrehozott kétdimenziós alakzat könnyedén háromdimenzióssá tehető, ráadásul el is helyezhető a térben, sok másik 2D/3D alakzattal, vagy éppen háttérrel együtt. A kész művet akár az online közösséggel is meg lehet majd osztani.

A Microsoft október 26-án egy nagyszabású rendezvény keretén belül rántja le a leplet legújabb Surface sorozatú termékeiről, várhatóan az új Paint alkalmazás is ekkor debütálhat, méghozzá számos új, érintő támogatással ellátott kiegészítő társaságában, amelyek megkönnyíthetik a tartalomkészítők munkáját.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward