Hasznos funkciót kapott a Google Duo

Bár klasszikus üzenetek gépelésére még nincsen benne mód, de mostantól képek továbbíthatóak vele.

Hasznos funkciót kapott a Google Duo

A Google alapvetően csak egyetlen céllal, a videohívások bonyolítás végett alkotta meg a Duót, de az elmúlt évek alatt a szolgáltatás több olyan funkciót is kapott, melyeknek köszönhetően egyre jobban kezd hasonlítani egy csevegő programra. Bár klasszikus üzenetek gépelésére még nincsen benne mód, de mostantól képek továbbíthatóak vele.

A videóüzenetek már tavasszal megjelentek a Google Duóban, és mostantól már annak sincs akadálya, hogy egy-egy fotót átküldjön az ismerősei részére az ember. Az 56-os verziószám alatt futó kiadás egyik fontos újítása, hogy már fényképeket is lehet ezen keresztül küldeni. Nem minden rendszernél fog megjelenni eleinte a képek megosztásánál a megosztásra szolgáló felületen a Duo, de sok kombinációnál ez zavartalanul fog menni. A továbbítani kívánt képeket ki lehet majd pingálni a küldés előtt, és szövegek elhelyezésére is van lehetőség – a szöveg nem különösebben formázható, csak a típust nem lehet változtatni.

Egy-egy képet egyszerre több ember számára is lehet továbbítani, egyidejűleg öt „célszemély” választható ki a kapcsolatok lajtromából. A fogadóknak lesz arra lehetősége, hogy elmentsék a képeket, és a törlésre is van mód, de ez viszonylag rövid időn belül magától is meg fog történni. Kiemelendő, hogy itt csak úgy lehet képet küldeni, hogy a tartalmak nem maradnak meg a rendszerben, hanem 24 óra elteltével eltűnnek (azt mindig meg lehet nézni, hogy mennyi idő van még hátra), nem nézhetőek vissza később lementés nélkül, addig viszont, amíg nem fut ki a keretidőből a felhasználó, akármennyi alkalommal megtekinthető a fogadott kép.

Galéria megnyitása

Ha valaki kap egy fotót a Duón keresztül, akkor azt az értesítési sávból azonnal meg lehet majd nyitni, de előnézete a képnek ott nem lesz, csak az applikáción belül. A beérkezett kép megnyitását követően azonnal lehet majd a küldőt hívni videóval vagy anélkül, de válaszüzenet is küldhető vissza, ebben az esetben azonban képes opció nincs, csak videóban lehet válaszolni a felvételre.

A Google Duo valószínűleg nem fog itt megállni, és belátható időn belül megint új funkcióval fog gyarapodni. És hogy mi lesz ez? Nos, azt egyelőre csak a Google tudhatja, de talán lehet majd hangfelvételeket is küldeni, miután a videók és a képek továbbítása már megoldott.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap