Három változatban jön a Galaxy Ace 3

A Samsung új masinájából már LTE képes változat  is lesz, ez viszont több ponton is el fog térni a dupla SIM-es és a HSDPA-s modellektől, nem csak a hálózati modemben.

Három változatban jön a Galaxy Ace 3

A Samsung a Galaxy S4 csúcsmodell után a középkategóriában is bemutatta az idei ászt, a Galaxy Ace-t. A harmadik generációját taposó Ace immáron fejlett hálózati képességekről is tanúbizonyságot tesz, és végre előtérbe került már a masina szoftveres oldala is, ami eddig bizony erősen el volt hanyagolva.

Éppen ezért legjelentősebb újításnak az Android 4.2 megjelenését neveznénk, ugyanis az elődje 2012 elején még a Gingerbreaddel (Android 2.3) került a boltok polcaira. Az Ace 2-nek talán ez volt a legnagyobb negatívuma. Továbbá nem csak friss, de extrákkal is jól meg lett tömve az új Ace: az S Translatortól kezdve az S Travelen, a Smart Stayen, az S Voice-on, és az Easy Mode-on át a Pop-up Playig minden akad a tarsolyában.

A változás nem csak belsőleg jelentős, de külsőleg is, ugyanis immáron a Galaxy S dizájnvilágába illeszkedik az Ace háza is, így némi prémiumérzetet kelt már a megjelenésével is. A kijelző továbbra sem értelmetlenül nagy, 4 hüvelykes panellel látták el, ami IPS technológiát fog alkalmazni és WVGA felbontással dolgozik. A kamerák a számok tükrében nem változtak, előre továbbra is csak egy VGA figyel, míg hátul maradtak az 5 megapixeles megoldásnál; videózni 720p-s felbontás mellett tudunk 30 képkockás sebességgel, és akár rosszabb fényviszonyok mellett is adott erre a lehetőség, mivel LED villanót is kapunk.

A specifikáció eddigi része minden változatnál ugyanez, innentől kezdve viszont szinte minden csak a dupla SIM kezelésére képes és a 3G mobil kommunikációs modemmel felvértezett gépre jellemző. A készülékek lelke a Broadcom műhelyéből származik, két magot állít hadrendbe és 1 GHz-es órajelen üzemel. Ehhez 1 GB-nyi rendszermemória kapcsolódik, a tárhely pedig összesen 4 GB-os, ám ennek csak egy kis része lesz szabadon felhasználható - 1,77 GB-ot kapunk, a többit beterítik a különböző speciális adalékok (persze adott a microSD-s bővítési lehetőség, ami gyorsan megoldhatja a szűkösség problémáját). A 9,8 milliméteres és 115 grammos telefon egy 1500 mAh-s telepből nyeri az energiát, ami a két SIM mellé bizony nem túl sok. A HSDPA mellett ez képes mozgósítani a 802.11 b/g/n Wi-Fi-t, a Bluetooth 4.0 modult és az A-GPS vevőt, ha a vezeték nélküli kapcsolati lehetőségekről van szó.

Az LTE-s változat esetében a SoC ugyan hasonló, de már 1,2 GHz-es. A tárhely is megnőtt 8 GB-osra, ami sokkal nagyobb mozgásteret fog jelenteni az újdonsült tulajdonosoknak. Az éhesebb hálózati egységet pedig nagyobb akkumulátorral táplálják majd, hiszen itt 1800 mAh-s telep van a hátlap mögött. Ez a hízás némi vastagodást és súlytöbbletet eredményezett: 10 milliméter vastag és 119,5 grammot nyom a mérlegen a fejlettebb Galaxy Ace 3.

Azért az LTE-s modellnél van egy kis trükk: bár valóban LTE teljesít szolgálatot a burkolat alatt, viszont a sebessége mindössze 42 Mbps, amit egy DC-HSDPA+ modemmel is el tudtak volna érni, így sajnos inkább csak reklám szaga van a dolognak. A 3G HSDPA+ támogatású egyébként 14 Mbpsra képes gyorsulni legfeljebb, a feltöltés pedig minden esetben 5,76 Mbps-mal történhet.

A megjelenési dátumot egyelőre nem tűzték ki a Samsungnál, illetve nem hozták azt nyilvánosságra. Ugyanez a helyzet az árral is, szóval az sem ismert, hogy mennyi lesz a felára egyik másik kivitelnek. Valószínűleg nálunk az LTE-s kerül majd be a szolgáltatók kínálatába, mint ahogy azt az SGS4-nél is láthattuk. További információkat hivatalosan a gyártó június 20-ai rendezvényén tudhatunk meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward