Három új titokzatos Celeron M processzort kelt életre az Intel

Valójában ők lesznek a Valley View Atomok? A jelek szerint igen, mégis más néven érkeznek - egyelőre.

Három új titokzatos Celeron M processzort kelt életre az Intel

Az Intel három rejtélyes ultra-alacsony fogyasztású processzort tett közzé a saját árlistájában a hétvége folyamán, melyek hivatalos elnevezése egy kissé terelésnek tűnik.

Mind a három modell 22 nm-es csíkszélességen gyártott egységet takar, a típusszámok N2805, N2810 N2910, melyek értelmében ezek Atomok, mégis az ULV Celeron M szekcióhoz vannak besorolva, jelenti a CPU World. A legerősebb SKU négy magot tartalmaz hyper-threading nélkül, ami egy újabb megerősítés arra vonatkozólag, hogy valójában egy Valley View M Atommal állunk szemben.

Az N2805 egy kétmagos CPU 1,46 GHz-es órajellel, 1 MB gyorsítótárral. Az N2810 szintén egy kétmagos példány, de üzemfrekvenciája magasabb, 2GHz, míg az N2910 négy magja 1,6 GHz-en jár, 2 MB gyorsítótárral megerősítve. Külön érdekesség, hogy mindhárom központi egység vételára egységesen 132 dollár, ami erős jóindulattal sem mondható kevésnek.

Mivel a Temash és a Kabini APU-k megjelenése már a nyakunkon van, az Intelnek gyorsan reagálnia kell a történésekre, és csatarendbe állítani a saját low-end - low-voltage kínálatát. Ugyanakkor az AMD most mindenképpen lépéselőnyben van, hiszen az ő termékeik napokon belül a piacra kerülnek, és néhány hónapig vetélytárs nélkül maradhatnak. Még ha az Intel első 22 nm-es Atomjai el is startolnak, akkor sem lesz könnyű felvenni a versenyt az AMD egységek teljesítményével és agresszív árazásával.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward