HarmonyOS 2: Megvan a 100 milliós eredmény a Huawei-nél

HarmonyOS 2: Megvan a 100 milliós eredmény a Huawei-nél

A HarmonyOS alapvetően egy nagyon jó megoldás a Huawei-től, de jelen helyzetben még nem igazán olyan az ökoszisztéma, mint ahogy azt a kínaiak megálmodták. Ennek ellenére olyan sebességgel terjed, amire maga a Huawei sem számított, pedig a cég szeret merész célokat felállítani magának.

Minden képzeletnél hamarabb, már szeptember első felében sikerült elérnie a Huawei-nek a 100 milliós mérföldkövet a HarmonyOS 2 operációs rendszerrel. Alig több mint egy hét alatt szökkent fel a platform tábora 90-ről 100 millióra. Nagyon sokan váltanak úgy, hogy a megszokott Androidot hátrahagyják. „Ez egy hatalmas mérföldkő. Hálásak vagyunk fogyasztóinknak és partnereinknek a támogatásért!” - mondta el az eredmény kapcsán Richard Yu.

A HarmonyOS már nagyon sok eszközre elérhető, nemcsak okostelefonokon terjed, és ennek köszönhetően képes ilyen gyorsan előre törni. A Huawei pedig mindent megtesz azért, hogy frissítések révén minél több termék számára biztosíts ezt. A vállalat kalkulációi szerint 106 olyan eszköz van, amire elérhető a Huawei saját fejlesztése, és ebből egészen pontosan 75 jelenleg okostelefon. De ezek a számok hétről hétre növekednek.

Galéria megnyitása

A Huawei részben annak köszönhetően tudja ilyen gyorsan terjeszteni a HarmonyOS-t, hogy olyan készülékekre is biztosítja, amik egyébként egy ideje már nem kaptak frissítést. Támogatásban részesül egyebek mellett például a P20 kamerás masina, de a Mate 10 is, valamint a Nova vonalon is több évre visszanyúló támogatás biztosított. Ezeknek a készülékeknek a gazdái minden bizonnyal örömmel veszik, hogy újabb szoftvert telepíthetnek a régi masináikra.

Érdekességképpen fontos azt megjegyezni, hogy egyébként még a legtöbb masinán béta állapotban fut a HarmonyOS 2. Szóval úgy terjed ilyen tempóval, hogy igazából nincs is késznek bélyegezve a legtöbb termékre. A 106 támogatott masinának csak egy kicsi töredéke az, amire még a végleges kiadás érhető el. Hogy ez mennyire egészséges, az már más kérdés, hiszen általában nem igazán ajánlott fejlesztés alatt álló szoftvert elsődleges használatban levő masinán mindennapos használatba venni.

A jelenlegi számokat elnézve nem lenne meglepő, ha jövő év elején a 200 milliós mérföldkövet is sikerülne elérnie a Huawei-nek. Most még a globális terjeszkedés be sem indult, az is minden bizonnyal segíteni fogja a HarmonyOS terjedését. Ugyanakkor azt meg kell jegyezni, hogy ezzel a GMS elveszik olyan készülékekről is, amin egyébként megvolt eredetileg.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap