Hangprojektorok és lézeres tévérendszer az LG-től

Az LG elkészült a lézeres kivetítőrendszerének második generációs kiadásával, plusz két új hangprojektort is magával hozott a CES-re.

Hangprojektorok és lézeres tévérendszer az LG-től

Itt a HECTO Laser TV szett legújabb, második generációs kiadása

Az LG műhelyében elkészült a HECTO Laser TV szett legfrissebb, második generációs kiadása, amely meglehetősen impozáns paraméterekkel száll harcba a piacon. Az első generációs Cinema Beam HECTO Laser TV szett korábban igen vonzónak tűnt, hiszen lézeres kivetítő rendszerének köszönhetően néhány centiméteres távolságból akár 100 hüvelykes képátlójú kép kivetítésére is képes volt.

Most elkészült a HECTO2, amely a napokban megrendezett CES 2014 alkalmával be is mutatkozott. Az új rendszer elődjéhez hasonlóan szintén képes néhány centiméteres távolságból képes tartalommal megtölteni akár egy 100 hüvelykes képátlójú vetítővászont is, ám az új lézeres kivetítő rendszer jóvoltából ezt már tízszer nagyobb, azaz tízmillió az egyhez dinamikus kontrasztarány mellett teszi. Az új rendszernek mindössze 15,24 centiméteres távolságra van szüksége, hogy működni tudjon, azaz nagyon közel helyezkedhet el a falhoz vagy a vetítővászonhoz.

Csak úgy, ahogy a korábbi kiadás, a HECTO2 is tartalmaz beépített hangszórókat, sőt, fedélzetén Smart TV alkalmazások, illetve egyebek is helyet kaptak, azaz a rendszer egy igazi mindenes, mintha csak egy okostelevízió lenne. Tulajdonképpen az is, csak nem kijelzőt, hanem lézeres kivetítő rendszert alkalmaz.

Az első generációs HECTO ára 10 000 dollár körül mozgott és várhatóan az új rendszer sem lesz olcsóbb. Annak, hogy a HECTO2 az idei CES alkalmával nem került a figyelem középpontjába, csak egyetlen egy praktikus oka van: a termék 1080p-s felbontással dolgozik, az idei CES pedig az Ultra HD megjelenítőkről szólt.

Két ütős hangprojektor is bemutatkozott

Az LG a CES alkalmával néhány érdekes hangprojektort is bemutatott, amelyek kompakt kivitelükkel, elegáns dizájnjukkal és meglehetősen ütős hangzásukkal próbálták meghódítani a show látogatóit. Az újdonságok a klasszikus hangprojektorokhoz képest valamivel nagyobbak és mélyebbek, így a Sound Bar helyett sokkal inkább kiérdemlik a Sound Plate elnevezést.

Az új, lapos hangprojektorok ezüstben vagy feketében lesznek elérhetőek, formaviláguk pedig magáért beszél: a kialakítás elegáns, letisztult és modern, így a termékek a legmodernebb okostelevíziókhoz is remekül passzolnak. Az újdonságok kétféle kiszerelésben lesznek elérhetőek, amelyek mindketten 39,5 milliméter magasak, mélységük azonban meglepően nagy: 320 milliméter. A termékeket a klasszikus megoldásokkal ellentétben falra sajnos nem lehet felszerelni, de annyi baj legyen, hiszen cserébe erőteljes, tiszta hangzást kínálnak és remekül elférnek az adott okostelevízió alatt.

A két újdonság közül a LAP340 képviseli a belépőszintet. A 4.1 csatornás audió rendszerrel ellátott termék összteljesítménye 120 wattos (RMS) értéket képvisel. A szett belsejében dupla mélynyomó is lapul, amely a Cinema Mode aktiválásával a többi hangszóróval karöltve meglehetősen komoly audió élményt biztosít a nézők számára. A LAP340 optikai audió bemenettel és Bluetooth vezérlővel egyaránt rendelkezik, így a különböző műsorforrások könnyedén csatlakozhatnak hozzá.

Érkezik egy LAB540W típusjelzéssel ellátott példány is, amelynél szintén a 4.1 csatornás audió rendszer áll rendelkezésre, ám az RMS teljesítményt ennél a modellnél 120 wattról immár 340 wattra növelték, ami még mélyebb, teltebb, erőteljesebb hangzást eredményez. Extraként a rendszer egy külső, vezeték nélkül kapcsolódó mélynyomót is kapott. WiFi kapcsolaton keresztül az LG Smart TV alkalmazásaihoz is hozzáfér az újdonság, plusz tartalmaz még egy Blu-ray lejátszót is, ami akár a 3D-s tartalmakkal is könnyedén elbánik.

Az új hangprojektorok esetében egyelőre nem derült ki, mikor válnak elérhetővé, illetve pontosan mennyibe kerülnek majd. Az újdonságok közül a LAP340-nel kapcsolatban itt találnak bővebb információt az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward