Hamarosan jön a GeForce MX250-es mobil videokártya?

Ha hihetünk a pletykának, akkor az MX250 lesz az első GDDR5-ös fedélzeti memóriával szerelt Turing GPU.

Hamarosan jön a GeForce MX250-es mobil videokártya?

Az új HP noteszgépek jóvoltából elég sok érdekes információ láthat napvilágot a különböző, még bejelentés előtt álló hardverkomponensekről. Nemrégiben például a következő generációs RYZEN APU egységekről érkezett hír, hála az új HP noteszgépek tesztelőinek, igaz, minden részletre azért még nem derült fény, de ami késik, nem múlik. Most pedig az Nvidia új, következő generációs belépőszintű mobil videokártyájáról számolhatunk be, ami a GeForce MX150 utódjaként érkezik.

Galéria megnyitása Az árulkodó dokumentum A GeForce MX250 a hírek szerint már Turing architektúra köré épülő grafikus processzort kap, ám ez most nem GDDR6-os memóriával rendelkezik, mint az eddig bemutatott modellek, hanem GDDR5-ös fedélzeti memóriát foghat munkára, hiszen belépőszintű megoldásról van szó, amelynél a költséghatékonyság is fontos szempont. Érdekesség, hogy az MX250 ugyanúgy 2 GB-nyi fedélzeti memóriát kap, mint az aktuális MX150-es modellek, amelyekből egyébként kétféle változat áll rendelkezésre: az egyik 10 W-os, a másik pedig 25 W-os TDP kerettel gazdálkodik, így igencsak eltérő teljesítményt nyújtanak. És sajnos elég nehéz eldönteni, hogy egy adott noteszgépben pontosan melyik változat teljesít szolgálatot.

A GeForce MX250 várhatóan az Intel UHD Graphics 620-as iGPU-val szerelt Intel processzorok mellett kap majd helyet, ahol az Nvidia Optimus támogatásának köszönhetően minden esetben az adott feladathoz leginkább passzoló GPU-ra támaszkodhat a rendszer, ezzel maximalizálva az elérhető akkumulátoros üzemidőt.

Az új videokártya pontos tulajdonságait egyelőre még homály fedi, csak annyi tűnik biztosnak, hogy Turing architektúra köré épül és 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát alkalmaz, ugyanis ezek a tulajdonságok több dokumentumban is visszaköszöntek már. A termék bemutatására már a január 8-án induló CES 2019 alkalmával sor kerülhet, így az egyes partnerek köré épített noteszgépeit is jó eséllyel megcsodálhatjuk majd. A CES 2019 alkalmával egyébként a mobil RTX 2080-as, 2070-es és 2060-as videokártyák is bemutatkozhatnak, január második felében pedig az asztali RTX 2060-as is tiszteletét teheti a piacon, azaz igen eseménydús időszak elé nézünk.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap