Gyorsabb mobil Celeron CPU-k az Intel-től

Gyorsabb mobil Celeron CPU-k az Intel-től

Az Intel friss, az eddigieknél gyorsabb mobil processzorokkal kívánja bővíteni a Celeron családot. Az új központi egységek várhatóan a következő év elején mutatkoznak be és az olcsó noteszgépekben, illetve ultrahordozható notebookokban kaphatnak majd helyet.

Az EE Times információi szerint a friss processzorok közül a leggyorsabb a Celeron B815-ös modell lesz, amelynek két processzormagja 1,6 GHz-es magórajelen ketyeg majd. A termék nagyban hasonlíg a jelenleg is forgalomban lévő B810-es társához, ám a két modell között azért lesz egy lényeges különbség: a B815 esetében a második generációs Intel HD Graphics videó vezérlő 950 MHz helyett 1050 MHz-es magórajelen fog üzemelni.

Ezzel egy időben a B710-es modell is utódot kap: érkezik a Celeron B720, amely ugyanúgy egyetlen processzormaggal rendelkezik, mint elődje, ám ez a CPU mag már 100 MHz-cel magasabb, azaz 1,7 GHz-es órajelen üzemel. Ennél a modellnél az IGP órajeléhez nem nyúlnak a mérnökök: a maximális órajel továbbra is 1 GHz marad.

A fent említett B sorozatú Celeron processzorok mindketten 35W-os TDP-vel érkeznek, ám az Intel rajtuk kívül két alacsonyfogyasztású modellel is előrukkol. Az egyik újdonság a Celeron 797 lesz, amelynek egyetlen processzormagja 1,4 GHz-en ketyeg, míg a Celeron 867 már két processzormaggal érkezik, de egymagos társánál 100 MHz-cel alacsonyabb magórajelen üzemel. Mindkét mobil processzor 17W-os TDP-vel rendelkezik majd.

Az Intel a fenti lépéssel az Ivy Bridge CPU-k érkezéséig is kínálhat majd új processzorokat, amelyekkel a notebookgyártók frissíthetik költséghatékony megoldásokat tartalmazó kínálatukat. Utóbbi processzorok közül a 867-es modell jó alternatíva lehetne az ultrabook piacon: segítségével kifejezetten kedvező árcédulával rendelkező ultrabookok kerülhetnének forgalomba.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward