George R.R. Martin belelendült a The Winds of Winter írásába a karantén alatt

De elmondása szerint még mindig messze van a regény megjelenése.

George R.R. Martin belelendült a The Winds of Winter írásába a karantén alatt

A tűz és jég dala, vagy ahogy az HBO-sorozat után sokan ismerik, a Trónok harca-sorozat szerzője, George R.R. Martin hosszabb idő után újra írt a regénysorozat következő része, a The Winds of Winter kapcsán. Mind az ismert, az író tempója jelentősen lelassult: 1991 és 2000 között három részt fejezett be, 2000 és 2011 között kettőt, azóta azonban nem jelentkezett egy folytatással, kilenc éve még mindig a The Winds of Winteren dolgozik, és csak utána következik majd a sorozat záró darabja.

Az író jelenlegi tempója és életkora alapján pedig sokan attól tartanak, hogy halála előtt nem fog a sorozat végére érni.

A szerző most arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány időszakát elzártan töltötte a hegyekben egy kis házban, és kezdenek rajta kijönni a bezártság hatásai. Persze, ez valószínűleg jó döntés volt tőle, hiszen 71 éves és túlsúlyos, így tehát erősen a veszélyeztetett kategóriába tartozik, azonban elmondása alapján az előző két ténytől függetlenül jelenleg egészséges, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az is maradjon.

"Ha mást nem is, de a kötelező elzárkózás segített abban, hogy haladjak az írással. Minden nap hosszú órákat töltök a The Winds of Winterrel, és folyamatosan jó tempót produkálok. Tegnap befejeztem egy új fejezetet, három nappal ezelőtt egy másikat, egy héttel korábban pedig még egyet. Ez azonban nem azt jelenti, hogy a könyvet holnap, vagy a jövő héten ki lehet majd adni. Hatalmas anyag lesz, és még sok munka van vele. Kérlek ne vegyetek komolyan minden klikkvadász oldalt, amelyik minden egyes szavamból valami titkos üzenetet próbál kihámozni, és az alapján megtippelni a megjelenést" - írja a szerző.

Martin elmondta, hogy nagyon szomorú lett amiatt, hogy a járvány miatt elmarad idén az általa nagyon kedvelt ConZealand nevű esemény.

Igaz, arról nem tesz említést, hogy eredetileg azt ígérte, hogy erre az összejövetelre már kész lesz a regénnyel, ami nyilvánvalóan nem valósult volna meg. Akárhogy is, elmondása szerint egy ilyen nagy utazás a világ másik végére csak kizökkentette volna az írásból, megtört volna a lendülete. "Még mindig meglátogathatom Wellingtont jövőre, amikorra a koronavírusnak és a The Winds of Winternek és vége van már" - írja.

"Online megszólalásokkal készülök azért az eseményre, de ez sokkal kevesebb időt vesz el, mint átrepülni a világ másik felére. Előre készülök a felvételekkel, és közben visszatérek Westerosra. Legutóbb éppen Cersei, Asha, Tyrion, Ser Barristan és Areo Hotak volt terítéken, jövő héten pedig visszatérek Braavosba. Vannak rossz napjaim, amik lehúznak, és vannak jó napjaim, amik felemelőek, de összességében elégedett vagyok a dolgok ütemével."

Martin hozzátette, örülne azért, ha mindez gyorsabban menne. Elmondása szerint 1999-ben, amikor nagyon belemerült a Kardok viharába, körülbelül 150 oldalnyi kéziratot tudott előállítani egy hónap alatt. "Attól tartok, ezt a tempót már nem tudom visszahozni. Visszatekintve nem is értem, hogy akkor hogy csináltam".

Martin ezután közölt néhány frissítést az egyéb projektjeiről is. A Trónok harca előtt 300 évvel játszódó, a Targaryen-ház történetét feldolgozó The House of the Dragon-sorozat fejlesztése továbbra is jól halad, Ryan Condal és csapata ezerrel dolgozik a forgatókönyveken. Producerként részt vesz a Who Fears Death című regény adaptálásában, és fel szeretné támasztani a Wild Cards projektet, szintén tévére.

Ezen kívül fejlesztés alatt állnak mozifilmek Martin saját munkái alapján a Sandkings, a The Ice Dragon és a The Lost Lands történeteket feldolgozva.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap