Games on Demand – Újabb digitális bolt by MS

Aki nem ragaszkodik a játékok dobozos változatához, az mostantól egy új rendszerről is beszerezheti a régi és új programokat.

Games on Demand – Újabb digitális bolt by MS

Ha digitális terjesztésről van szó, akkor a legtöbb játékosnak valószínűleg a Valve által létrehozott STEAM jut először az eszébe. Nem csoda, hiszen a számtalan megvásárolható játékon túl különböző hasznos szolgáltatásokat is nyújt a rendszer, bár sajnos ennek alaposan megkérik az árát. Persze nem csak innen lehet programokat venni, hiszen többek közt a Direct 2 Drive, a GOG és az Impulse oldalain is beszerezhetjük kedvenceinket. Ebbe a sorba kíván beállni a Microsoft, hiszen a korábban kizárólag Xbox 360-on elérhető Games on Demand rendszerét mostantól PC-n is igénybe vehetjük. Ha használni akarjuk, akkor nincs más dolgunk, mint feltelepíteni a Games for Windows Live klienst, illetve kreálnunk kell egy Gamertag-et is (meg persze készítsük elő a pénztárcánkat is).

Amikor a redmondi cég először adott hírt erről az elektronikus

boltról, még elég kevés ütős cím volt a kínálatban, de szerencsére az indulásra összeszedték magukat, hiszen olyan nevek is szerepelnek a katalógusban, mint a Dirt 2, a Fallout 3, a Kane & Lynch: Dead Men, a Fuel és a Shadowrun (bár utóbbi három nem épp a prémium kategória). Ami kisebb érvágás lehet a független fejlesztők játékai iránt rajongók számára, hogy az eredetileg beígért Osmos és World of Goo egyelőre nem szerepel a listában, reméljük később pótolni fogja őket a Microsoft.

Ami az árakat illeti, a legolcsóbb program kicsivel kevesebb, mint 10 dollárba kerül, ennyit kóstál jelenleg a Shadowrun és a Viva Pinata is, de csak azért, mert január 4-ig féláron árulják őket. Ha valaki nagyobb durranásra vágyik (mondjuk egy Fallout 3-ra), annak jóval több zöldhasút, egészen pontosan 50 dollárt kell otthagynia a boltban. Akinek felkeltette az érdeklődését ez az új lehetőség, annak szüksége lesz egy hitelkártyára, vagy jó adag Microsoft pontra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward