Gamer noteszgépek Richland APU-val az MSI-től

Gamer noteszgépek Richland APU-val az MSI-től

Mind a GX60-as, mind pedig a GX70-es modell esetében alapfelszereltség az A10-5750M típusú Richland APU egység, amely 2,5 GHz-es alap- és 3,5 GHz-es Turbo Boost órajelen ketyeg. A mobil Richland APU egységek leggyorsabb modellje Radeon HD 8650G típusú videó vezérlőt rejt, amely 384 stream egységgel rendelkezik és 533 MHz-es alap-, illetve 720 MHz-es boost órajelen ketyeg. Persze, mivel hamisítatlan gamer noteszgépekről van szó, így az adott notebook mobil videokártyát is tartalmaz, amelyhez jár az AMD Enduro technológiája - ez koncepciójában az Nvidia Optimus eljárásához hasonlít. Ennek lényege, hogy GPU intenzív alkalmazások esetében a rendszer a mobil videokártyára támaszkodik, míg üresjáratban, illetve alacsonyabb terhelés alkalmával a Richland APU integrált videó vezérlőjét alkalmazza, így energiát takarít meg.

A két gamer noteszgép esetében közös tulajdonság, hogy mindketten 8 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es rendszermemóriával, 750 GB-os merevlemezzel és Blu-ray olvasóval érkeznek. A termékekről a Killer E2200-as hálózati vezérlő sem hiányzik.

A GX70-es modell 17,3 colos képátlójú, 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő LCD kijelzőt alkalmaz, amely tükröződés-gátló bevonatot is kapott. Ennél a noteszgépnél az A76M típusú platformvezérlővel ellátott alaplap egy Radeon HD 8970M típusú mobil videokártyát rejt, ami nemrégiben jelent meg. A Gigabites Ethernet port mellett itt WiFI 802.11 b/g/n, illetve Bluetooth 4.0-s támogatás is rendelkezésre áll.

Ezzel szemben a GX60 esetében már 15,6 colos képátlójú, de ugyancsak 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelő LCD kijelzővel találjuk szembe magunkat, amiről nem hiányzik a tükröződés-gátló réteg sem. Az új notebook A70M alapú alaplapjában egy Radeon HD 7970M típusú mobil videokártya teljesít szolgálatot, ami csak alig lassabb Radeon HD 8970M típusú társánál. A rendszer 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert is rejt, de Bluetooth 4.0-s támogatást már nem biztosít.

Mindkét új notebook rendelkezik 720p-s HD webkamerával, illetve SD (HC/XC) memóriakártya-olvasóval, a kiváló hangzásról pedig egy 2.1-es audió rendszer gondoskodik, ami két hangszóróból és egy "mélynyomóból" áll. Mindkét friss notebook kilenccellás akkumulátorral érkezik és mindketten rendelkeznek multi-touch támogatást kínáló érintőpaddal is. A sorból a HDMI 1.4a és a mini DisplayPort 1.2-es videó kimenetek sem hiányoznak.

A GX70-es modell három darab USB 3.0-s portot, két darab USB 2.0-s portot és egy SteelSeries Gaming Backlit billentyűzetet tartalmaz - utóbbi természetesen háttérvilágítással is rendelkezik. Ezzel szemben a GX60 esetében három darab USB 3.0-s port, egy USB 2.0-s port és egy háttérvilágítás nélküli Steel Series billentyűzetet találunk.

Az új notebookok hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban. A GX70 1399 dollárba, a GX60 pedig 1299,99 dollárba kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward