Futuremark PeaceKeeper: böngésző benchmark

A Futuremark mérnökei számos tesztprogrammal vannak jelen a piacon, ezeket előszeretettel használja mindenki, az átlagfelhasználóktól kezdve a hardcore tuning mesterekig. A sikeres tesztprogram sorozatok között megtaláljuk a 3DMark és a PCMark családokat, ám most egy újabb taggal bővült a vállalat portfóliója: elkészült a webböngésző teljesítményét mérő PeaceKeeper szoftver. A PeaceKeepre egyelőre béta fázisban van.

Futuremark PeaceKeeper: böngésző benchmark

A Futuremark mérnökei számos tesztprogrammal vannak jelen a piacon, és ezeket előszeretettel használja mindenki, az átlagfelhasználóktól kezdve a hardcore tuning mesterekig. A sikeres tesztprogram sorozatok között megtaláljuk a 3DMark és a PCMark családokat, ám most egy újabb taggal bővült a vállalat portfóliója: a webböngészők teljesítményét mérő PeaceKeeper-rel, mely egyelőre béta fázisban van.

Az újdonság elkészítéséhez a cég állítása szerint az adta az ötletet, hogy manapság hatalmas böngésző háború dúl a piacon. A szakemberek egy olyan alkalmazást szerettek volna létrehozni, amelynek segítségével lemérhető a különböző webböngészők teljesítménye az adott konfiguráción, sőt ezek az eredmények össze is hasonlíthatóak. Eddig erre nem volt lehetőségük a felhasználóknak, ám mostantól a PeaceKeeper segítségével már van. Az öt legnagyobb böngésző tesztelésére kifejlesztett program segítségével könnyedén eldönthető, hogy az adott konfiguráción melyik szoftver a gyorsabb: a FireFox, a Safari, az Internet Explorer a Chrome vagy esetleg az Opera.

A PeaceKeeper a versenyzőket egy tesztnek veti alá, majd a teszt végén a konfiguráció előzetes elemzése alapján egy pontszámot ad, ami aztán összehasonlítható a többi böngésző eredményével. A szoftver egy jópofa megoldás, érdemes kipróbálni: http://service.futuremark.com/peacekeeper/index.action

Akinek van kedve, ossza meg pontszámait másokkal a fórumban, hogy láthassuk mekkora eltérések vannak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward