Forrasztás helyett pasztát kap a leggyorsabb Intel HEDT processzor

A 28 processzormaggal és 56 szállal rendelkező csúcsprocesszornál nem használnak forrasztott kupakot.

Forrasztás helyett pasztát kap a leggyorsabb Intel HEDT processzor

Az Intel kilencedik generációs Core sorozatú processzorait nagyon várja már a piac, és a tuningolni vágyó felhasználók is, ugyanis ezek a termékek már nem pasztát, hanem forrasztást használnak a lapka és a hővezető sapka között, ami hatékonyabb hőátadást és így jobb tuningpotenciált ígér. A forrasztást a kilencedik generációs Core sorozat első tagjai mellett a frissített HEDT platformot alkotó Skylake-X processzorok is megkapják, amelyek a már meglévő X299-es alaplapokba passzolnak majd. Az újításnak köszönhetően várhatóan ezen a területen is javul a hőátadás hatásfoka, illetve tuning során jobb eséllyel lehet majd magasabb CPU magórajelet elérni, mint korábban.

Az Intel az abszolút felsőkategóriás HEDT piacra is tartogat egy új processzort, a Xeon W-3175X jelölésű modellt, amely 28 processzormaggal és 56 szállal gazdálkodik. Ez a processzor az Intel szerverpiacáról érkezik, ahol jelenleg olyan modellek érhetőek el, amelyek pasztát használnak a processzorlapka felülete és a hőátadó sapka között, így várható volt, hogy a HEDT platformba szánt újdonság is mellőzi majd a forrasztást. Ennek tényét nemrégiben el is ismerte Anand Srivatsa, aki az Intel klienspiaci rendszerekkel foglalkozó csoportjának alelnöke, illetve az asztali rendszerekért felelős részleg igazgatója. A szakember a PC World munkatársainak adott interjút, ami az alábbiakban tekinthető meg.

A döntés érthető, hiszen nagyberuházást igényelne a pasztával dolgozó gyártósor helyett egy forrasztással dolgozó gyártósort beüzemelni, a Xeon W-3175X azonban csak egy szűk réteg számára lesz elérhető, így egy efféle dizájnváltás nem feltétlenül lenne kifizetődő.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap