Shop menü

FLASH: EGYRE TÖBBEN ÁLLNAK AZ ADOBE MELLÉ

A Nokia és az Opera szánt szándékkal és a közvetlenül, az NBC és a Time Warner pedig közvetetten és mintegy véletlenül, pusztán anyagi megfontolásokból támogatja a Flash-t - és ezáltal az Adodbe-ot - az Apple-lel szemben.
Németh Gábriel
Németh Gábriel
Flash: Egyre többen állnak az Adobe mellé

Galéria megnyitása
A Nokia és az Opera szánt szándékkal és a közvetlenül, az NBC és a Time Warner pedig közvetetten és mintegy véletlenül, pusztán anyagi megfontolásokból támogatja a Flash-t - és ezáltal az Adobe-ot - az Apple-lel szemben.

Azt ugyan a Nokia és az Opera sem fejtette ki, hogy konkrétan miért is támogatják a Flash-t, de magát a tényt egyértelművé tették; Jon von Tetzchner, az Opera társalapítója egyrészt megjegyezte, hogy a vállalata a saját mobilböngészőiben is támogatja a Flash-t, másrészt pedig hozzátette, hogy ez az egyetlen olyan zárt összetevője a webnek, amit támogatnak. Alberto Torres, a Nokia illetékese még ennél is szűkszavúbb volt, ő csak annyival csatlakozott Tetzchnerhez, hogy "Mi is támogatjuk a Flash-t".

Az NBC, a Time Warner és egyes más nagyobb stúdiók esetében egyszerűen arról van szó, hogy azért nem hajlandóak átállítani a webes szolgáltatásaikat Flashről HTML5-re, mert az meglehetősen költséges lenne, és nem is érné meg (már csak azért sem, mert a Flash-es videókba könnyen be tudnak szúrni hirdetéseket, és az illegális másolást is meg tudják nehezíteni). Ez azonban egyelőre még csak nemhivatalos értesülés, amit egyik érintett sem erősített meg.

Más nagy amerikai stúdiók azonban, így például az ABC, a CBS és a Fox már elkezdték a HTML5-re való átállást, így nem zárható ki az sem, hogy az NBC, a Time Warner és társaik magukra maradnak az álláspontjukkal. Egyelőre még kérdéses, hogy melyik hozzáállás képviselői kerülnek végül túlsúlyba.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére