Firmware frissítés az Intel hibás SSD-ihez

Örömteli hír volt, amikor az Intel bejelentette második generációs SSD meghajtóinak érkezését, amelyek az első generációs modellekhez képest több, mint 50%-kal olcsóbban kínálnak ugyanakkora adattároló kapacitást, elődeiknél valamivel magasabb adatátviteli sebességek mellett. Az örömbe hamar üröm vegyült, ugyanis kiderült, hogy a meghajtók egy bug miatt nem tűrik a BIOS jelszavának megváltoztatását, törlését vagy megadását sem, erre a lépésre adatvesztés a válasz. Az Intel hamar befagyasztotta a hibás, 34 nm-es NAND Flash chipekkel ellátott termékek szállítását és ígéretet tett rá, hogy rövidesen javítást kínál a felhasználók számára, ám addig senki se piszkálja a BIOS jelszót.

Firmware frissítés az Intel hibás SSD-ihez

Örömteli hír volt, amikor az Intel bejelentette második generációs SSD meghajtóinak érkezését. Ezek az első generációs modellekhez képest több, mint 50%-kal olcsóbban kínálnak ugyanakkora adattároló kapacitást, elődeiknél valamivel magasabb adatátviteli sebességek mellett. Az örömbe hamar üröm vegyült, ugyanis kiderült, hogy a meghajtók egy bug miatt nem tűrik a BIOS jelszavának megváltoztatását, törlését vagy megadását sem, erre a lépésre adatvesztés a válasz. Az Intel hamar befagyasztotta a hibás, 34 nm-es NAND Flash chipekkel ellátott termékek szállítását és ígéretet tett rá, hogy rövidesen javítást kínál a felhasználók számára, ám addig senki se piszkálja a BIOS jelszót.

A frissítést eredetileg sokan az elmúlt hétre várták, de most végre megérkezett, így mindenki, akinek sikerült szert tennie a 34 nm-es SSD-k első szállítmányainak valamelyikére, most frissítheti a meghajtó firmware-ét, így megszűnnek majd a kellemetlen, BIOS jelszóval kapcsolatos problémák. A firmware az Intel letöltő központjából érhető el, egészen pontosan innen. A gyártó utasításai szerint az ISO formátumú fájlt ki kell írni CD-re (InfraRecorder vagy IMGBurn, de egyéb alkalmazások is megfelelnek erre a célra), majd a rendszert erről a lemezről kell elindítani és le is zajlik a frissítés folyamata. A pontos utasításokról itt olvashatunk.

Az Intel külön felhívja arra is a figyelmet, hogy a frissítés megkezdése előtt a BIOS jelszót le kell tiltani, csak így tudja elvégezni az alkalmazás a firmware frissítését. Most már reméljük, hogy hamarosan megindul a második SSD szállítmány, amelyen az új, hibamentes firmware foglal helyet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward