Február végére készül el a Firefox 4.0

Február végére készül el a Firefox 4.0

A Mozilla illetékesei korábban már egyszer elhalasztották a Firefox 4.0-s verziójának piacra dobását, ugyanis a vállalat eredetileg a tavalyi év végén akarta hódító útjára indítani a népszerű webböngésző legfrissebb kiadását, de kisebb-nagyobb problémák miatt kénytelenek voltak a végleges változat megjelenését az idei év első negyedévére csúsztatni. A Mozilla mérnöki részlegének igazgatója, Damon Sicore most arról számolt be, hogy a cég most arra törekszik, hogy február vége előtt be tudja fejezni és ki tudja adni a Firefox legfrissebb kiadását.

A szoftvermérnökök számára nem lesz leányálom az elkövetkező nagyjából hat hét, ugyanis ennyi idő alatt 160 darab nagyobb szoftverhibával kell leszámolniuk. Mielőtt még piacra kerülne a Firefox 4.0-s változatának végleges kiadása, azelőtt még egy béta verzió mindenképpen elérhetővé válik majd, amelynek segítségével az összes hibajavítást ellenőrizhetik a mérnökök és a tesztben résztvevő vállalkozó szellemű felhasználók. Amennyiben minden a terveknek megfelelően halad, úgy a Firefox 4.0 RC (Release Candidate), azaz kiadásra jelölt verziója jövő hónap elején állhat majd rendelkezésre.

Reméljük, hogy újabb csúszásra már nem kerül sor, sikerül tartani a megszabott határidőket és így február végén már minden Firefox rajongó az új, 4.0-s kiadás segítségével barangolhat majd a világhálón.

A Firefox 4.0-s kiadásának legfrissebb béta változatát innen tölthetik le az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward