Ezek a GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyák érkezhetnek a következő hónapokban

A jelek szerint a GeForce RTX 3080 Ti mellett a GeForce RTX 3060 Ti, a GeForce RTX 3060, a GeFortce RTX 3050 Ti, illetve a GeForce RTX 3050 is megjelenhet az Nvidia termékpalettáján a nem is oly távoli jövőben. A lenti értesüléseket egyelőre érdemes távolságtartóan kezelni, hiszen ismét csak pletykákról van szó.

Ezek a GeForce RTX 30-as sorozatú videokártyák érkezhetnek a következő hónapokban

Az Nvidia GeForce RTX 30-as szériája hivatalosan eddig három modellt számlál, amelyek közül a csúcsot a GeForce RTX 3090 képviseli, alatta a GeForce RTX 3080 foglal helyet, míg az eddigi legkisebb és legolcsóbb változat a GeForce RTX 3070 lesz. Korábban már számos pletyka érkezett az új variánsokkal kapcsolatban, ám azóta sok víz lefolyt a Dunán, így most egy újabb összesítéssel jelentkezünk, amely a hír írásakor elérhető adatokból táplálkozik.

A GeForce RTX 3090 alá várhatóan érkezhet egy GeForce RTX 3080 Ti, ami szintén 10496 CUDA maggal ellátott GPU-t foghat munkára, ám a memória-adatsín 384-bit helyett már csak 320-bites lesz. Utóbbinak köszönhetően a memóriakapacitás 24 GB-ról 20 GB-ra csökken, teljesítmény terén pedig pont a GeForce RTX 3090 és a GeForce RTX 3080 közé várhatjuk az újoncot. Az információ egy neve elhallgatását kérő AIB partnertől szivárgott ki, aki a HKEPC munkatársainak kotyogott el egyet s mást.

A friss videokártya a GA102-250-KD-A1 GPU variáns köré épülhet, maga a NYÁK lap pedig a PG133-SKU 15 nevet viselheti. Órajelekről nem esett szó, de annyi kiderült, hogy a TGP ezúttal 320 W lesz, vagyis megegyezik a GeForce RTX 3080 TGP-jével, ami szintén 320 W, ugyanakkor a GeForce RTX 3090-éhez képest 30 W-ot csökken. Ez a videokártya a pletykák alapján 999 dolláros áron jelenhet meg jövő januárban, és a decemberben érkező Radeon RX 6900 XT ellen szállhat harcba.

Galéria megnyitása
A VideoCardz, a HKEPC és Kopite7kimi információi alapján állt össze a fenti kép

Aki olcsóbb modellekre vágyik, néhány újabb példány érkezésére is számíthat. Az egyik a GeForce RTX 3060 Ti lesz, amelyről az elmúlt héten érkezett néhány információ, ezeket itt részleteztük, a főbb tudnivalókat azonban a mellékelt táblázat is tartalmazza, már ami az aktualitásokat illeti. A GeForce RTX 3060 Ti alá várhatóan három új modell érkezik, mindannyian az RTX sorozatot erősíthetik, azaz most a jelek szerint nem kapunk GeForce GTX családba illeszkedő példányokat, ami két szempontból is jó hír. Egyrészt mindegyik modell rendelkezhet valamennyi RT maggal, másrészt jó eséllyel a Tensor magokról sem kell lemondani, még ha a teljesítmény kisebb is lesz.

A három újdonság közül a leggyorsabb a GeForce RTX 3060 lehet, amely GA106-os GPU-val büszkélkedik. Ez a GPU ebben a kiépítésben 3840 CUDA magot foghat munkára, adatsínje viszont már csak 192-bites lesz, ami 6 és 12 GB-os memória-kapacitást eredményezhet. Ez a változat 2021 januárjában teheti tiszteletét a piacon. Rajta kívül egy másik GA106 alapú videokártya, a GeForce RTX  3050 Ti is felbukkanhat a következő év elején, méghozzá valamikor január és február között. Itt már csak 3584 CUDA mag meglétére számíthatunk, a memória-adatsín marad 192-bites, de erre csak 6 GB-nyi GDDR6-os VRAM kapcsolódhat. Árakról és TDP adatokról egyelőre nincs hír.

Szintén 2021 januárja és februárja között érkezhet a GA107 alapú GeForce RTX 3050, ami 2304 CUDA magot foghat munkára. A memória-adatsín ebben az esetben csak 128-bites lehet, amire maximum 4 GB-nyi GDDR6-os VRAM kapcsolódhat.

Ezek egyelőre csak pletykák, mindenesetre érdekesnek tűnik az új kínálat, már amennyiben hihetünk az előzetes értesüléseknek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap