Érkeznek a világ leggyorsabb eMMC memóriachipjei

A Samsung ütős eMMC Pro memóriachipekkel rukkolt elő, amelyek a következő generációs táblákat és okostelefonokat veszik célba.

Érkeznek a világ leggyorsabb eMMC memóriachipjei

A memóriachipek szegmensében hatalmas léptékben zajlik a fejlődés: sorra érkeznek a fejlettebb csíkszélességgel készülő, elődeiknél nagyobb adatátviteli sebességeket kínáló példányok. Persze nem csak sebesség és csíkszélesség, hanem adattároló kapacitás tekintetében is van némi fejlődés, igaz, ez néha rendhagyó kapacitású memóriachipeket eredményez.

Ezúttal a Samsung rántotta le a leplet legfrissebb termékéről, ami nem más, mint egy beágyazott memóriachip - más néven eMMC adattároló -, amiről a gyártó azt állítja, jelenleg a világ leggyorsabbjának számít a maga kategóriájában.

A Samsung eMMC Pro memóriachipje 10 nm-es osztályú csíkszélességgel készülő NAND Flash memóriachipeket alkalmaz, az viszont sajnos nem derült ki, hogy pontosan milyen gyártástechnológiát vetett be a vállalat a termék elkészítéséhez. Az viszont már biztos, hogy a 16 GB-os, 32 GB-os és 64 GB-os kiszerelésben forgalomba kerülő eMMC Pro chipek már nem az eMMC 4.5-ös, hanem a modernebb, eMMC 5.0-s szabvány köré épülnek. Az újdonságok csatolófelülete 400 MB/s-os adatátviteli sávszélességet biztosít.

A 32 GB-os és 64 GB-os példányok esetében a folyamatos olvasási sebesség 250 MB/s-os, a folyamatos írási sebesség pedig 90 MB/s-os értéket képvisel, vagyis kategóriájukon belül tényleg szélsebes megoldásokról van szó. Az új memóriachipek véletlenszerű 4K-s írási-, illetve olvasási feladatok alkalmával 7000 I/O műveletet tudnak elvégezni egyetlen másodperc alatt. A szupergyors eMMC adattárolók ennek fényében lényegesen gyorsabbak, mint egy Class 10-es osztályú SD memóriakártya, amely 24 MB/s-os olvasási-, és 12 MB/s-os írási sebességet biztosít.

Hogy ez a sebességnövekedés miért jó? Azért, mert az új eMMC Pro chipekkel ellátott mobil eszközök - azaz az okostelefonok és a táblák - sokkal jobb teljesítményt kínálnak majd. Javulnak a multitasking képességek, gyorsabbá válik rajtuk a webböngészés, de emellett a fájlátvitel sebessége is érezhetően növekszik. A gyorsabb eMMC chipek HD videó rögzítésekor, játék alkalmával és általános használat alkalmával is rugalmasabbá, gyorsabbá teszik az adott mobil eszközt, egyszóval tekintélyes előnyöket kínálnak.

A helytakarékos, mindössze 11,5 x 13 milliméteres chipek formájában érkező eMMC Pro adattárolók sorozatgyártását már megkezdte a vállalat, így az újdonságok hamarosan megjelenhetnek a következő generációs táblákban, illetve okostelefonokban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward