Emeli a Google Duo a videohívással kapcsolatos limitet

50 százalékkal több résztvevővel lehet hívásokat bonyolítani, és frissíteni sem kell ehhez az appot.

Emeli a Google Duo a videohívással kapcsolatos limitet

A Google többféle intézkedést is bevezetett már számos fronton a koronavírus-járvány idejére, és most egy újabb intézkedést jelentett be, ami sokak számára lehet érdekes. A cég megemelte a Google Duo videohívások esetében a maximális létszámot.

A keresőóriás a csevegő alkalmazás frontján nem örvend túlzottan nagy népszerűségnek, de a Duo esetében mindent megtesz azért, hogy minél szélesebb legyen a felhasználói bázisa. Ez a szolgáltatás mostanra beleivódott az Android tárcsázójába, és egyre több gyártónál bukkan fel a saját fejlesztésű felületen, és természetesen iOS-re is elérhető, meg webes felületen is használható, de Google-fiók kell hozzá.

Már jóval több mint egy milliárd alkalommal telepítették a szolgáltatást, a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően 2019 májusa óta lehet vele nyolcfős videohívásokat is bonyolítani. És a koronavírus kitörése, valamint a konkurens szolgáltatások döntései most arra sarkallták a Google-t, hogy kibővítse ezt a korlátozást. Mostantól már nem 8, hanem akár 12 ember is részt vehet majd a csoportos videobeszélgetésekben.

Galéria megnyitása

A Google bízik abban, hogy ennek köszönhetően több otthonában ragadt felhasználó oldja majd meg a Duón keresztül a rokonokkal való kapcsolattartást. Ez egyébként már szimpla hanghívásokat is támogat, és sok egyéb lehetőséget is nyújt, annak köszönhetően, hogy a Google folyamatosan reszelgeti.

A hírt a Google kommunikációs részlegének vezetője, Sanaz Ahari Lemelson jelentette be. „Felismertük, hogy a csoportos hívás jelenleg különösen kritikus dolog a felhasználók számára, éppen ezért a csoportos hívásokban résztvevők limitét 8 főről 12-re növeltük.”

A mostani változás szerver oldali módosítással jár, így nem kell hozzá semmit sem frissíteni az adott készüléken. A következő napokban globálisan minden felhasználónál végbe megy a limit emelése, és kedvükre indíthatnak az emberek akár 12 fős videocsevegéseket is.

A Duo esetében egyébként eléggé lassan reagált a Google, és igazából jelentősebb emelést is végrehajthatott volna, ha igazán szeretne versenyre kelni a riválisaival. Hiszen ennél szinte bármelyik ismertebb csevegő szolgáltatással több embert lehet egyszerre összehozni. A Skype eleve 25 fős limittel rendelkezett, de ezt 50-re emelte a koronavírus-járvány idejére, a FaceTime-ot 32 ember használhatja egyszerre, a Zoom pedig a 100 fős felső határral tényleg minden igényt ki tud elégíteni. A Zoomnál van egy 40 perces hívási limit egyébként, de ezt most a koronavírus miatt bizonyos felhasználóknál felfüggesztette a cég, így az oktatásban gond nélkül megtartható vele egy tanítási óra a teljes hosszában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap