Elkészült a be quiet! legújabb processzorhűtője

A Pure Rock Slim már kisebb számítógépházakba is befér, mint elődje, hűtőteljesítménye azonban így is bőségesen elég ahhoz, hogy a legtöbb processzorhoz passzoljon.

Elkészült a be quiet! legújabb processzorhűtője

A német be quiet! nemrégiben egy újabb taggal bővítette népszerű processzorhűtő kínálatát. Az új modell helytakarékos kivitelben érkezik, amit egyebek mellett az aszimmetrikus felépítésének köszönhet, így elődeivel ellentétben a kisebb számítógépházakban is elférhet, hiszen az eredeti Pure Rockhoz képest már nem 155, hanem csak 124,8 milliméter magas. A kisebb hűtőtömb miatt persze a hűtőteljesítmény is csökkent, méghozzá 30 wattal.

A Pure Rock Slim modell alapját egy rézből készített, nikkelezett talpazat adja, amelyen három darab 6 milliméteres átmérőjű hőcső halad keresztül, méghozzá indirekt módon érintkezve a processzor felületével. A hőcsövek alumínium lamellákhoz szállítják a hőt, amelyekből összesen 33-at tartalmaz a hűtőtömb. Az „U” alakban meghajlított hőcsövek végére alumíniumsapkákat helyeztek, ami még esztétikusabb megjelenést eredményez.

Az aszimmetrikus processzorhűtő 81,8 x 97 milliméteres alapterülettel bír. A 360 grammos újdonság egy 92 milliméteres átmérőjű, csendes működésre hangolt be quiet! ventilátort kapott, ami 25 milliméter vastag. A PWM támogatással rendelkező légkeverő maximális üzemi fordulatszáma 2000 RPM, amihez 25,4 dB(A)-es maximális zajszint társul.

A siklócsapágyas ventilátor maximum 59,36 köbméternyi levegő megmozgatására képes egy óra leforgása alatt, a hűtőtömbre pedig egyszerűen és gyorsan, fémhuzal-alapú rögzítőkkel szerelhető fel. Sajnos a hűtőtömb és a ventilátor műanyag kerete közé ezúttal nem kerültek gumibetétek, amelyek gátat vethetnének a motor által keltett rezgések tovaterjedésének.

A kompakt processzorhűtő abszolút nem lóg a memóriafoglalatok fölé, így magasabb memóriamodulokkal is kompatibilis. Hűtőteljesítmény terén nagyobb testvéréhez képest már nem 150, hanem csak 120 wattra képes az újdonság, de így is sokféle processzorhoz alkalmazható, szerelése pedig egyszerű.

A támogatott processzorfoglalatok listáját az alábbi felsorolás tartalmazza. Íme:

•Intel: 1150 / 1151 / 1155 / 1156

•AMD: AM2 (+) / AM3 (+) / FM1 / FM2 (+)

A be quiet! Pure Rock Slim gyárilag felvitt hővezető pasztával érkezik, ventilátorának élettartama pedig akár a 80 000 üzemórát is elérheti. Az újdonság már elérhető kereskedelmi forgalomban, ára pedig 28 euró. A gyártó három év jótállást vállal rá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward