Elhunyt a legendás színész, Max von Sydow

Rengeteg klasszikusban szerepelt, 90 éves korában érte a halál.

Elhunyt a legendás színész, Max von Sydow

A színész özvegye, Catherine von Sydow jelentette be, hogy 90 éves korában elhunyt az 1929-ben született legendás színész, Max von Sydow. Az úriember Svédországban született, és a Stockholmi Királyi Színházban tanulta ki a mesterséget, majd 1949-ben Alf Sjöberg drámájában, az Only a Motherben mutatkozott be a filmes világban.

Hamarosan találkozott Ingmar Bergman rendezőval, akinek több filmjében is szerepelt (The Seventh Seal, Wild Strawberries). Egyik legismertebb szerepe talán az 1973-as Ördögűzőben volt, amiért Golden Globe-ot is kapott, de később Oscar-díjra is jelölték a Pelle the Conqueror valamint az Extremely Loud & Incredibly Close című filmekért.

Végül karrierje során összesen több mint 160 szerepet vállalt filmekben, sorozatokban és videójátékokban.

A színész özvegye semmilyen részletet nem osztott meg egyelőre, a közleményében is csak annyi áll, hogy "összetört szívvel és végtelen szomorúsággal" tudatják a színész halálát. Max von Sydow-nak egyébként négy gyereke volt: két fia még az előző házasságából származik, az elhunyt színésznő Christina Inga Britta Olintól, amit követően Sydow elvette feleségül Catherine Breletet még 1997-ben.

Max von Sydow tulajdonképpen egészen a hala évéig folyamatosan játszott filmekben és sorozatokban. Olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint Stevep Spielberg (Minority Report), Martin Scorsese (Shutter Island) és Ridley Scott (Robin Hood). De őt láthattuk a Star Was: Az ébredő Erő elején is Lor San Tekka szerepében, illetve a Game of Thrones hatodik évadában is megjelent.

Ami a videójátékokat illeti, a Star Warsos szerepét eljátszotta a film mellé készült LEGO-játékban, de a legtöbben talán Esbern karaktere kapcsán ismerhetik a The Elder Scrolls V: Skyrimből. 

Max von Sydow nem csak kiváló színész volt, de a beszámolók szerint egy igazi, visszafogott úriember is, akivel öröm volt együtt dolgozni. Nyugodjék békében!

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap