Életjelek az adsl-piacon

Életjelek az adsl-piacon

Az idén júliusban mintegy tízezerrel, 1,632 millióra emelkedett a vezetékes szélessávú előfizetések száma Magyarországon - közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A hónap végén az adsl- és a kábelmodemes előfizetések száma 171 ezerrel haladta meg az egy évvel korábbi szintet. Az adsl-előfizetők száma a korábbi hónapok stagnálása, illetve minimális csökkenése után júliusban ismét emelkedni tudott, a hónap végén mért 804 ezres előfizetői szám mintegy 22 ezerrel nagyobb az egy évvel korábbinál.

A hatóság jelentésében szereplő tizenegy legnagyobb kábelmodemes szolgáltató előfizetőinek száma júliusban hatezerrel, 720 ezerre nőtt, s mivel e cégek a piac mintegy 85-90 százalékát fedik le, a szélessávú szolgáltatást kábelhálózaton keresztül elérő felhasználók száma az országban mintegy 828 ezer lehetett a hónap végén. A kábelmodemes előfizetések száma eszerint 86 ezerrel nőtt az év első hét hónapjában, míg az elmúlt 12 hónapban mintegy 150 ezer új ügyféllel bővült ez a piac.

Az NHH jelentése szerint a bekapcsolt vezetékes vonalak száma júliusban 9 ezerrel, 3,101 millióra csökkent, de visszaesett a kezdeményezett hívások időtartama - 480 millióról 465 millió percre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward