Elérhető egy új Intel HD Graphics driver

Az új driverrel játszhatóbb a Thief és a Titanfall, plusz javul az OpenGL képminőség és az OpenCL teljesítmény is. A felsoroltak mellett egyéb optimalizációkre is lehet számítani, sőt, még némi hibajavítás is érkezett, így az Ivy Bridge, illetve a Haswell alapú rendszerekhez feltétlenül érdemes letölteni és telepíteni az új eszközillesztő-szoftvert.

Elérhető egy új Intel HD Graphics driver

Elkészült a legfrissebb Intel HD Graphics driver, ami a harmadik generációs Ivy Bridge, illetve a negyedik generációs Haswell alapú asztali- és mobil processzorokat veszi célba. A Windows 7, 8 és 8.1 operációs rendszereket támogató, 32-bites és 64-bites kiadásban egyaránt elérhető driver a 15.33.18.3496 verziószámot viseli.

A friss szoftvercsomag az Iris és a HD Graphics driver mellett tartalmazza a Display Audio drivert, a Media SDK futtatókörnyezetet, az OpenCL drivert és a Graphics Control Panelt, azaz a grafikai vezérlőpultot is.

A friss kiadás különböző optimalizációkkal érkezik, amelyeknek köszönhetően a Thief és a Titanfall egyaránt játszhatóbbá válik. A fentebb látható táblázatban szereplő Pentium és Celeron processzorokhoz OpenCL támogatás is érkezett, de ezzel együtt esetükben a QuickSync Video támogatásban rejlő lehetőségek kiaknázására is van mód. Jó hír, hogy az új driver jóvoltából videokonferencia és videorögzítés alkalmával a korábbinál jobb képminőség áll rendelkezésre.

A fentiek mellett a driver egyéb optimalizációkat is tartalmaz, amelyek segítenek a memória-lábnyom csökkentésében – vagyis az eszközillesztő szoftver legfrissebb változata takarékosabban bánik a rendszermemóriával, mint a korábbi kiadások. Az optimalizációk jóvoltából az ultramagas-felbontású JPEG fájlok megtekintése is zökkenőmentesebb. Az OpenGL alapú alkalmazásoknál képminőség-javulásra, az OpenCL alapúaknál pedig teljesítménynövekedésre lehet számítani az új driver telepítése után. További jó hír, hogy immár egyedi kijelző-felbontások alkalmazására is van lehetőség.

Az legújabb Intel HD Graphics driver asztali- és mobil konfigurációkhoz egyaránt elérhető. Amennyiben az adott rendszerre nem települne a friss driver, úgy az adott konfiguráció gyártójának hivatalos weboldalát kell felkeresni friss Intel HD Graphics driverért.

A 15.33.18.3496-os verziószámot viselő eszközillesztő-szoftver 32-bites kiadása innen, 64-bites kiadása pedig innen tölthető le. Előbbihez itt, utóbbihoz pedig itt található némi dokumentáció. Utóbbiakból kiderül, milyen hibákat javít az új driver, valamint arról is lehull a lepel, milyen ismert hibajelenségekkel kell együtt élniük a felhasználóknak – legalábbis újabb driverek érkezéséig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward