Elegáns és igényes PC ház az Antec műhelyéből

Elérhetővé vált az Antec Performance One sorozatának zászlóshajója, a P380, amely nem csak igényes felépítésével, de tágas belső terével is csábít.

Elegáns és igényes PC ház az Antec műhelyéből

Az Antec nemrégiben bővítette termékpalettáját egy új Performance One sorozatú számítógépházzal, amely a P380-as típusjelzést viseli. A terméket a vállalat néhány hete jelentette be, ám akkoriban még nem derült ki, pontosan mikor kerül az üzletek polcaira, valamint az is rejtély volt, pontosan milyen árcédulát kap.

A Performance One sorozatot erősítő P380-as modell egyszerű, letisztult, ugyanakkor kellően elegáns kivitelben érkezik, a hardverkomponensek számára pedig könnyen szerelhető, jól bővíthető, zajszigeteléssel is ellátott belső teret nyújt. A csendes működésről dupla zajszigetelő-réteggel ellátott oldallapok gondoskodnak, az előlap pedig igényes alumíniumborítással rendelkezik. Szemből nézve a bal oldallap kapott egy nagyméretű plexi oldalablakot is – nincs kizárva, hogy később teli oldallappal is elérhető lesz a termék.

Az 555 milliméter magas, 223,6 milliméter széles és 557 milliméter mély újdonság torony formátumú. Az új számítógépház belsejében SSI CEB, E-ATX, ATX, microATX vagy Mini-ITX formátumú alaplap fér el, az alaplaptálcán pedig megtalálható a szokásos szerelőablak is. A kábelmenedzsmentet gumiborítással ellátott kivágások segítik, és az alaplaptálca mögött is van némi hely a kábelek elvezetéséhez. Az adattárolókat összesen nyolc darab fiók fogadja, amelyek szerszámmentes szerelhetőséget biztosítanak a 3,5 hüvelykes vagy 2,5 hüvelykes adattárolók számára. A tervezők az optikai meghajtó elszállásolására is gondoltak, viszont normál 5,25 hüvelykes helyett csak vékony optikai meghajtó alkalmazására van mód, és a meghajtóhoz nem elölről, hanem oldalról férhetünk hozzá.

A 9 darab PCI bővítőhellyel ellátott újdonságban a tápegység hátul, alul foglalhat helyet, alatta pedig szellőzőt is kialakítottak, ami szűrővel akadályozza meg a por bejutását. A tágas belső tér jóvoltából – az útban lévő HDD keret eltávolításával – maximum 465 milliméter hosszú bővítőkártya fér el a P380-ban, a processzorhűtő maximális magassága pedig 180 milliméter lehet.

A lehető legjobb szellőzésről gyárilag három ventilátor gondoskodik: a ház tetején két darab 140 milliméteres átmérőjű, a ház hátulján pedig egy darab 120 milliméteres átmérőjű példány dolgozik – mindannyian FDB csapágyazással rendelkeznek. A szellőzés hatásfokát könnyedén javíthatjuk, ha az előlapon három darab 120 milliméteres vagy két darab 140 milliméteres légkeverőt is elhelyezünk. A tetőlapon található 140 milliméteres példányokat akár három darab 120 milliméteres ventilátorral is kiválthatjuk – összesen maximum hét darab 140 milliméteres légkeverő fér el a különböző bővítőhelyek mögött. A rendszerbe friss levegőt juttató szellőzők előtt természetesen elhelyeztek szűrőket, amelyek jelentősen csökkentik a házba bejutó por mennyiségét.

Aki inkább a folyadékhűtő rendszereket részesíti előnyben, a ház elejére és tetejére is szerelhet hőleadó radiátort, méghozzá akár 360 millimétereset is. Mivel a ház hátulján a szükséges furatok is rendelkezésre állnak, így külső hőleadó radiátor alkalmazásának sincs akadálya.

Az előlapi portokat ezúttal trükkösen alakították ki: ezek most szemből nézve a ház tetőlapjának bal szélén, oldalt helyezkednek el. A HD Audió portokon kívül két USB 2.0-s és két USB 3.0-s csatlakozót is kapunk.

Az elegáns Antec Performance One P380 már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 209 euró. A termékre három év garanciát vállal gyártója.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward