EKG és lázmérő jelent meg a Huawei Watch GT 2 Pro és Band 6 fedélzetén

A Huawei viselhető kiegészítői jó lehetőségekkel gazdagodnak, egészségügyi szempontból fontos fejlődésen mennek át.

EKG és lázmérő jelent meg a Huawei Watch GT 2 Pro és Band 6 fedélzetén

Amióta az okostelefonok területén nem úgy megy a szekér a Huawei számára, mint korábban, elkezdett erőteljesebben koncentrálni olyan szegmensekre, amikre nincs nagy hatása az amerikai korlátozásoknak. Okosórákat, karpereceket minden további nélkül tud gyártani és fejleszteni a jelenlegi ismereteink szerint, és most kettő meglévő eszközét toldotta meg új funkciókkal.

A Huawei Band 6 és a Watch GT 2 Pro nem új versenyző a piacon, és most ezekből jött kicsit felpumpált változat. A Band 6 megkapta a Pro jelzőt, az okosóra neve mögé pedig az ECG jelölést került oda, ami egyértelműen előrevetíti, hogy ez milyen újítást tartogat. A termékek alapjaikban nem módosultak, csak extra szenzorokat kapta. A Watch GT 2 Pro képes lesz EKG-vizsgálatokat nyújtani, a Band 6 Pro pedig lázmérésre lett kiképezve.

Galéria megnyitása

Az elmúlt éveben a pandémia során nagyon fontos volt az, hogy a fertőzött emberek ne menjenek sehova, ne hagyják el az otthonukat, de sokan nem igazán foglalkoztak azzal, hogy rendszeresen mérjék a lázukat. És erre jelent megoldást a Band 6 Pro, mivel a karperec az új testhőmérséklet mérésére szolgáló érzékelőjének hála képes lesz majd jelezni, ha szabálytalanságot észlel. Így a felhasználó azonnal tudtában lehet annak, hogy nagy valószínűséggel lázas. Jelzi majd a készülék az összes kilengést a testhőben, így a magas és az alacsony értékre is tud riasztani.

Galéria megnyitása

Egyébként a Band 6 Pro 1,47 hüvelykes AMOLED kijelzőt kapott keskeny kivitelben, 43 x 25,4 x 10,99 milliméteres idomokkal és 18 grammos tömeggel. Fekete és arany színben lesz elérhető a termék. Rendelkezik pulzusmérővel tudja a véroxigénszintet figyelni, és 96 sportmódot sorakoztat fel, amiket részben professzionálisan is képes monitorozni. Partner lesz a kiegészítő az NFC-s fizetések alkalmával is. Egy töltéssel két hétig tud menni a Band 6 Pro, és éjszaka sem fog pihenni, mivel a TruSleep 2.0 figyeli majd az alvási ciklusokat.

A Watch GT 2 Pro ECG a Huawei első olyan eszköze, amiben megjelent az NMPA (National Medical Products Administration) által minősített EKG funkció, válaszul a Samsung Galaxy és Apple Watch okosórákra, ahol ez már egy ideje elérhető. Class II besorolású orvosi eszköznek lett minősítve a szakemberek révén az újdonság, és így fokozatosan egyre több országban fogadhatják majd el a használatát. Mivel az ilyen megoldásokat a gyártók nem használhatják korlátlanul, saját szakállukra.

Galéria megnyitása

A kiegészítő prémium anyaghasználat mellett született meg, 1,39 colos a megjelenítője, és AMOLED technológiás. A tokozása az órának 46,7 x 46,7 x 11,4 milliméteres és 52 grammos. Saját chipet és szoftvert használ rajta a Huawei, ami nagyon jól testre szabható, a tokja a terméknek titán, és bőrbarát kerámia hátoldala van. 100-nál is több sportmódot támogat a szerkezet, ezekből 17-es kezel profi szinten. Támogatott a TruSeen 4.0+ SpO2 monitorozással, és sok egyéb funkció is biztosított, ami már a Watch GT 2 Prónál is megvolt. Az üzemideje két hét, és van gyorstöltési lehetőség is.

Galéria megnyitása

Kínában a Huawei Band 6 Pro 450 jüanba fog kerülni, és augusztus 11-től lehet rá leadni rendeléseket, augusztus 20-án pedig indul a kiszállítása. A Watch GT 2 Pro ECG pedig kb. 3100 jüant fog kóstálni, és rendelni már most is lehet a vállalat hazájában, a szállítása pedig augusztus 12-én indul.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap