Egyre szorosabb a Samsung és a Google kapcsolata

Exkluzív szoftveres funkcióval is szolgál a Galaxy S20 széria.

Egyre szorosabb a Samsung és a Google kapcsolata

A Galaxy S20 család esetében szépen megmutatkozik, hogy a Samsung fokozatosan közeledik a Google-höz, és így már olyan extra lehetőségeket is tud nyújtani az új csúcsszéria, amit más gyártók készülékei talán nem. Illetve alapból egészen kiemelkedő funkcionalitással szolgálnak a gépek.

Ezúttal arról számolhatunk be, hogy a Galaxy S20 natívan foglalja magában a Google Duo szolgáltatást, és megkapta azt a Live Caption lehetőséget, ami egészen eddig kizárólag Pixelek számára volt elérhető. A Samsung már a One UI tervezése során is arra törekedett, hogy minél jobban alkalmazkodjon az Android operációs rendszerhez, és ennek egy következő lépcsőfoka, hogy már exkluzív opciókkal is lehet számolni.

A Galaxy S20 kiváló lehetőségeket nyújt, felsorolni is nehéz, hogy milyen funkciókkal szolgál. A Google Duo például már annyira mélyen lett integrálva a rendszerben, hogy olyan jól használható, mintha csak a Samsung fejlesztése lenne. Ez beépült a tárcsázóba, szóval telepíteni egyáltalán nem szükséges, és teljes természetességgel lehet videohívásokat indítani más felhasználók irányába. A Duo egy sikeres szolgáltatása a Google-nek, ez egyre több felhasználóhoz ér el, és idővel talán teljesen az androidos mobilok részévé válik. (Miután a cég annyi csevegővel felsült, jó látni, hogy ez bevált.)

Galéria megnyitása

A Samsung újdonságain a Google Duo gombja azonnal ott lesz a tárcsázó felületén, és a megnyomásával rögtön Duo alapú hívást lehet indítani. Ez a megoldás az egyszerű, letisztult kezelhetőségének köszönhetően mindenkinek azonnal kézre állhat. Full HD minőségű videohívásokat tesz lehetővé a Galaxy S20 modellek esetében (egyébként 720p jelenti a maximumot), és szükség esetén nemcsak az előlapi, hanem más kamerákat is lehet itt használni. Szóval, ha valamit meg akar mutatni az ember, akkor sem kell bénázni az előlapi kamera megfelelő irányba forgatásával.

Az új generációs Galaxy S sorozat már úgy kerül a boltokba, hogy a Live Caption is ott lesz a kelléktárában. Ez eddig csak Pixel okostelefonokon volt használható. A Live Caption képes feliratozni a mobil hangját, legyen szó például videóról vagy hanghívásról. Valós időben készíti a rendszer a feliratokat, és az eszközön futó gépi tanulással állítja ezeket elő. A Live Caption az Android 10 operációs rendszerrel lett bejelentve, de a Google nem tette közkincsé, a referencia modelleken túl a Galaxy S20 esetében lesz ez először elérhető.

Galéria megnyitása

A Samsung és a Google egyre erősebb kapcsolatának a felhasználók örülhetnek, mert így például a Live Caption szolgáltatás sokkal szélesebb réteg számára lesz elérhető, mint korábban. És a jövőben pedig talán újabb dolgok lesznek, amikből a Samsung tulajdonosok előbb részesülhetnek, mint mások. (Korábban hosszabb YouTube Premium próbaidőszak is járt a csúcs-Galaxy mobilokhoz, talán itt is adott lesz ez, de ilyen jellegű hivatalos információnk még nincs.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap