E3 2018 – Multiplayer Fallout, új franchise és The Elder Scrolls VI a Bethesdától

A cég idén kitett magáért, bőven lesz mit várniuk a rajongóknak.

E3 2018 – Multiplayer Fallout, új franchise és The Elder Scrolls VI a Bethesdától

Hatalmas érdeklődés övezte a Bethesda idei show-ját, a Twitch-közvetítést például már a kezdés előtt 15 perccel több, mint 115 ezren nézték az európai közönség számára meglehetősen kellemetlen, hétfő hajnali időpont ellenére. Ez a szám gyorsan 375 ezer fölé kúszott, és akkor még nem is említettem azokat, akik a Youtube-on követték az eseményeket (legalább 215 ezren).

A cég profi módon törődött mindenkivel, aki nem a helyszínről követte a bemutatót: a pre-show keretében rövid összefoglalót láthattunk a korábbi évek nagy E3-bejelentéseiből, illetve a beharangozóként kiadott Rage 2-, és Fallout 76-teaserekből két hölgy és két kutyus közreműködésével.

Rage 2

Maga a műsor egy bethesdás promóvideóval indult, melyben a cég sokszínűségét, elhivatottságát, profizmusát hangsúlyozták. A színpadra elsőként Pete Hines, a cég alelnöke lépett fel, aki mondókáját főleg arra hegyezte ki, mennyire inspirálóan hatnak rájuk a rajongók, aztán egy rögtönzött kis rockkoncert kíséretében a Rage 2 került terítékre. A közönség szó szerint tátott szájjal figyelte Andrew W.K. és zenekara produkcióját… Az információkat azonban már nem ők, hanem Tim Willits és Magnus Nedfors, az id Software és az Avalanche Studios képviselői hozták.

A játékban egy Walker nevű figurát, az „utolsó rangert” alakítjuk, aki egy aszteroida által elpusztított, és mutánsok által uralt világba született. A mellékelt, meglehetősen látványos trailer az Eden Spaceport küldetésből mutatott egy részletet, de az is kiderült, rengeteg fegyver és jármű áll majd rendelkezésünkre, sőt, egyedi képességekre is szert tehetünk. A Rage 2 2019 tavaszán jelenik meg.

The Elder Scrolls: Legends

A játékot Christian Van Hoose, alias CVH vezette fel, aki Legends-streamerként indította bethesdás karrierjét. Az erre szánt cirka 2 percben hallhattunk a fejlesztőváltást követő, hamarosan érkező új grafikáról, illetve a PS4-, Xbox One-, és Switch-verziók érkezéséről.

The Elder Scrolls Online

A zenimaxos Matt Firortól tudhattuk meg, hogy az MMO-nak immár több, mint 11 millió játékosa van, tavaly több, mint egymillióval nőtt a létszám. Két idén megjelenő DLC-ról kaptunk információt: a Wolfhunter vérfarkasos témájú, dungeonökre kihegyezett frissítés, míg a régóta rebesgetett Murkmire a történetre fókuszáló kiegészítő lesz, mely Blackmarsh-ba visz vissza minket.

Doom Eternal

Marty Stratton és Hugo Martin, az id Software producere és kreatív igazgatója jelentették be a franchise legújabb tagját. A játékban még erősebb Doom Slayert és kétszer annyi démont kapunk, mint eddig. Bővebb információkat az augusztusi QuakeConra ígértek.

Quake Champions

Ha már szóba került a Quake, nem maradt ki a jelenleg korai hozzáférésben lévő játék sem. Még több lehetőséget építenek be a fejlesztők, a céljuk az, hogy remek esport-alapanyaggá tegyék az alkotást. Egyebeket ezúttal is az augusztusi QuakeConon várhatunk, de annyit elárultak, hogy ezen a héten, egészen június 17-ig bárki ingyenesen kipróbálhatja a Quake Championst, és ha ezt megtesszük, a trial vége után is fizetés nélkül tovább játszhatunk.

Prey

Kis meglepetésként érkezett, hogy a játék Mooncrash DLC-je máris elérhető, a bejelentéssel egy időben. A kiegészítőben más ellenfelek, veszélyek és jutalmak várnak ránk minden végigjátszás során, így a húsz euróért elérhető frissítés egy időre leköthet minket. A Prey ingyenes update-et is kap, melyben három új mód érkezik, a Story Mode, a New Game+ és a Survival Mode. A legnagyobb tapsot talán a nyárra ígért, Typhoon Hunter névre hallgató multiplayer lehetőség élvezhette, melyben 1v5 felállásban szórakozhatunk majd barátainkkal. Lesz hozzá egyjátékos mód is, itt több fejtörőre számíthatunk.

Wolfenstein

Új spin-offot kapunk: a Wolfenstein: Youngblood egyedül és co-opban is játszható lesz, hősei Jessica és Sophia Blazkowicz, azaz Anya és BJ ikerlányai, akik a nácik által megszállt, nyolcvanas évekbeli Párizsban eltűnt apjukat akarják megtalálni, miközben pokollá teszik a Negyedik Birodalom képviselőinek életét. A játék jövőre jelenik meg.

VR

Pete Hines tért vissza a színpadra, és közölte, hogy a Prey Typhoon Huntere VR-ban is játszható lesz. Emellett a Wolfenstein: Cyberpilot kínál majd teljesen új VR-élményt, itt egy hackert alakítunk, aki náci robotokat fordít a nácik ellen Párizsban, megjelenés jövőre.

Fallout 76

Todd Howard jelent meg ezután (mit megjelent, bevonult, mint egy rocksztár). Felelevenítette az E3 fejlődését, aztán viccelődött egyet saját magukon, „beharangozva” a Skyrim Very Special Editiont az Amazon Alexájára, de még a Samsung okoshűtőire is…

Az igazi érdekesség persze most jött: igen, a Fallout 76 multiplayer túlélőjáték lesz, ahogy azt sokan sejtették. Előzményről van szó, karakterünk az USA 300 éves fennállásának tiszteletére készült Vault 76-ból merészkedik elő, mely egyike volt az első vaultoknak.

Howard mindenkit igyekezett megnyugtatni azzal, hogy a játék továbbra is játszható egyedül is: felfedezhetjük a Fallout 4-nél négyszer nagyobb világot, küldetéseket végezhetünk el, átélhetjük a történetet, fejlődhetünk, de túl sok NPC-re ne számítsunk a személyi robotokon kívül. Szerepüket a multiplayer módban a többi játékos tölti majd be. Velük persze nem futunk majd össze kétpercenként, hiszen a hatalmas open-world területen nem százak, vagy ezrek lesznek egyszerre, csak néhány tucatnyian. Hogy a dolog ne fulladjon unalomba, a fejlesztők elhelyeztek néhány éles atomrakéta-silót is a térképen, melyeket tetszés szerint használhatunk majd fel.

Hat, egymástól különböző régiót kapunk majd, mindegyik saját növény-, és állatvilággal rendelkezik. Ezek megjelenítéséhez új technológiát, renderelést, fényeket használtak, így jobban fest majd minden, mint a tipikus Gamebryo-látványvilág. A szörnyek egy részét a helyszínként szolgáló Nyugat-Virginia folklórjára alapozták, így Molyember-utánérzéseink is lehetnek.

Visszatér a bázisépítés, de akárhol felhúzhatjuk menedékünket, aztán ha úgy döntünk, eljött a költözés ideje, összecsomagolhatjuk és magunkkal vihetjük. Ahogy Howard fogalmazott, egyfajta softcore túlélőjátékról van szó a Fallout 76 esetében.

Dedikált szerverek biztosítják majd az élményt a háttérben, illetve béta is várható (vagy ahogy nevezték, Break-it Early Test Application). A gyűjtői kiadáshoz sötétben világító térkép és felvehető power armor sisak is jár.

A Fallout 76 november 14-én jelenik meg.

The Elder Scrolls: Blades

Meglepetés volt, hogy Howard a végén még visszatért az Elder Scrolls-franchise-ra, nem is akármivel. Első bejelentése a The Elder Scrolls: Blades lett, ami egy ingyenesen játszható, belső nézetű RPG PC-re, PS4-re, Xbox One-ra, Androidra, iOS-re, sőt, még VR verzióban is kipróbálhatjuk majd, és az összes változat között lesz cross-play.

Karakterünk a birodalmi topegység, a Blades tagja, aki visszatér lerombolt szülővárosába. A Town módban újjá kell építenünk a települést, amit tetszés szerint fejleszthetünk és dekorálhatunk majd, sőt, másoknak is megmutathatjuk, mit alkottunk. Lesznek még küldetések, dungeonök, nyílt területek, karakterünk is egyre jobbá válik, új NPC jelenhetnek meg.

Az Abyss mód roguelike élményt kínál egy végtelen labirintusban, a cél az, hogy minél messzebbre jussunk. Az Arena mód PvP-mókát jelent, mondjuk arra kíváncsi leszek, mekkora eséllyel száll szembe egy konzolos, vagy mobilos játékos egy PC-s kalandozóval…

Az early accessre már jelentkezhetünk.

Starfield

A single player űrutazós szerepjátékról gyakorlatilag már évek óta pletykáltak (azt is, hogy a Fallout-univerzumban játszódik, csak jóval később, a jövőben), Howard most megerősítette a létezését, bár egy apró traileren kívül nem kaptunk semmit, se megjelenési dátumot, se konkrét információkat. A Starfield lesz a Bethesda első új, és eredeti franchise-a 25 év óta.

The Elder Scrolls VI

Mikor már azt hittem, ennyi volt, Howard arról a játékról kezdett beszélni, amivel kapcsolatban évek óta folyamatosan kérdezgetik őt – igen, végre bejelentette, hogy készül a sorozat hatodik része (és itt most nagyon-nagyon vissza kell fognom magam, hogy ne menjek át felhájpolt fangirl-módba…), de a mézesmadzag elhúzása után csak egy rövid filmecskét kaptunk hozzá. Hegyek, tenger – vajon mi lehet a helyszín?

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward