Durva PC játékosoknak, beépített Xbox 360-nal

Ugyan alap esetben nem igazán szoktunk foglalkozni a komplett PC konfigurációkkal – hacsak nem valami igen extrém példányról van szó –, de az Origin frissen bemutatott különlegessége mellett semmiképpen sem mehetünk el csak úgy szó nélkül.

Durva PC játékosoknak, beépített Xbox 360-nal

Ugyan alap esetben nem igazán szoktunk foglalkozni a komplett PC konfigurációkkal – hacsak nem valami igen extrém példányról van szó –, de az Origin frissen bemutatott különlegessége mellett semmiképpen sem mehetünk el csak úgy szó nélkül.

A gyártó illetékesei „The Big O” névvel látták el a nem mindennapi konfigurációt, ami egy játékosoknak szánt PC-ből és egy Xbox 360 Slim-ből áll, ami a különleges termék házába építve foglal helyet. Az már csak hab a tortán, hogy a PC egyes alkatrészeit és az Xbox 360 Slim-et is folyadékhűtéssel látták el. A felsőkategóriás PC belsejében egy Core i7-es vagy két darab Nehalem alapú Xeon processzor, 6 GB-nyi vagy 12 GB-nyi DDR3-as rendszermemória, valamint igényeinktől függően kettő vagy négy darab GeForce GTX 480-as videokártya is megbújhat, utóbbiak természetesen SLI módba kapcsolva. Az olcsóbbik konfiguráció két darab RAID0 módba kapcsolt 50 GB-os Vertex 2-es meghajtót és egy 2 TB-os Western Digital merevlemezt tartalmaz, míg a drágábbik, Xeon alapú rendszerben már négy darab Vertex 2-es SSD meghajtó (RAID0, 4x50GB) és két darab LSI Megaraid SAS 9260 4i kártyára kapcsolt 2 TB-os Western Digital merevlemez csücsül. Szériafelszereltségnek minősül a 12x-es tempóval dolgozó Blu-ray író, valamint a Lamptron FC3-as ventilátorvezérlő is. A komplett rendszer tápellátásáról egy 1500W-os vagy akár két darab 1050W-os teljesítményt kínáló tápegység is gondoskodhat attól függően, hogy az olcsóbb Core i7 alapú vagy a drágább, két darab Xeon processzorral ellátott konfigurációt választjuk-e. Akár a Core i7-es, akár a két Xeon processzorral ellátott rendszerre esik a választás, mindkét esetben gyárilag tuningolt processzort vagy processzorokat kapunk. További különbség a két konfiguráció között, hogy míg az olcsóbbik, 4 GHz-es órajelen ketyegő Core i7 930-as processzorral szerelt kuckóban Creative Fatalyt1 hangkártya bújik meg, addig furcsa módon a maximalisták számára készített méregdrága rendszerben - amelyben egyébként két darab, 4,3 GHz-re tuningolt Xeon X5680-as processzor található - csak egy alaplapi hangkártya teljesít szolgálatot, ami nevezetesen egy Realtek ALC889-es nyolccsatornás megoldás.

A PC-re írt játékok közül az összessel a lehető legnagyobb felbontásban, maximális részletességgel játszhatunk, de ha olyan játékhoz is kedvet kapunk, amely csak Xbox 360-ra jött ki, akkor segítségül hívhatjuk a beépített Xbox 360 Slim konfigurációt is, ami a rendkívül széles PC ház túloldalán kapott helyet. Az Xbox 360 és a PC egyszerre és egymástól függetlenül is képes üzemelni, így ha például a bivalyerős konfigurációt valami hosszadalmasabb feladattal bízzuk meg (pl.: videó kódolás), akkor amíg végez a rendszer, addig az Xbox 360 segítségével kikapcsolódhatunk egy kicsit.

Ha valami, akkor a „The Big O” nyugodtan nevezhető kompromisszummentes játékgépnek. Most pedig következzen a hidegzuhany: a konfiguráció alapára 7669 dollár, de ha négy GeForce GTX 480-ra, két Xeon processzorra és 12 GB-nyi rendszermemóriára vágyunk, akkor bizony némi apró híján 17000 dollárt kell elővarázsolni a tárcából.

A két konfigurációval kapcsolatban további információk itt találhatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward