Döntött a Google: Mindenkinek ingyen elérhető a Meet

A vállalat videokonferencia szolgáltatása ezentúl már nemcsak egy bizonyos réteg számára biztosított.

Döntött a Google: Mindenkinek ingyen elérhető a Meet

A Google is folyamatosan keresi annak a lehetőségét, hogy segíteni tudjon a szélesebb közönség számára. És éppen ezért most úgy döntött, hogy megnyitja a Google Meet szolgáltatást, ami segítheti a nehéz időszakban az emberek kapcsolattartását.

A Google Meet egy olyan videocsevegések bonyolítására szolgáló megoldás, ami komoly konkurenciát jelent például a Zoom számára vállalati környezetben. Ezt egészen mostanáig csak azok használhatták, akik G Sutie felhasználók, most viszont ezt a megkötést a vállalat lerombolja. Már csak annyi kell majd a Meet használatához, hogy Gmail fiókkal rendelkezzenek azok, akik szeretnének a beszélgetésekben részt venni.

A Google Meet egyidejűleg akár 250 embert is össze tud kötni, és minden gond nélkül kezeli a magas minőségű videóhívásokat. A vállalat kiemelte, hogy a videokonferencia szolgáltatásánál nagyon magasra teszi a lécet a biztonsági intézkedések tekintetében. Itt nem lehetnek anonim résztvevők a hívásokban, és aki indítja a társalgást, az adminisztrátori szerepet tölt be, és minden további nélkül tud némítani résztvevőket, és el is távolíthat személyeket.

Galéria megnyitása

A Meet kódok annyira komplexek, hogy azokat nem lehet egyszerűen feltörni, ellenállnak a brute force támadásoknak. A videofolyamok menet közben és a felvételek esetén még tárolás közben is magas fokú titkosítással vannak ellátva, hogy illetéktelenek ne férhessenek ezekhez hozzá. A felvételek tárolása a Google Drive-on történhet biztonságosan. A Meet beszélgetések során keletkező adatot a Google semmilyen esetben nem használja fel a hirdetési platformjának a hatékonyabbá tételéhez.

Annyi megkötés lesz azoknál a felhasználóknál, akik most ingyenesen kezdik el használni a Google Meet szolgáltatást, hogy egyetlen hívás legfeljebb 60 percig tarthat. De egy ideig igazából ezzel sem kell foglalkozni, mert csak szeptember 30. után lép életbe. A keresőóriás abban bízik, hogy októberre már teljesen elmúlik a veszélyhelyzet az Egyesült Államokban és globálisan egyaránt.

Galéria megnyitása

Továbbá a Google bejelentette a G Suite Essentials csomagot, ami szintén szeptember végéig ingyenes lesz. Ez olyan csoportoknak szól, akik eddig nem voltak G Suite tagok, de a mostani körülmények között jól jönne a számukra a Google Meet minden funkciója, így azok is, amik csak a prémium előfizetéssel érhetőek el. Ilyen a hívásokon belüli telefonszámok használata, a nagy megbeszélések összehozása, valamint az online „találkozók” rögzítése. Sőt mi több, azok a G Suite Essentials tagok, akik most használják a Meetet, még élő streamet is indíthatnak a felületről, aminek a megtekintésében akár 100 ezer ember is becsatlakozhat egyidejűleg.

A Google Meet minden platformról használható, ami csak lényeges lehet. Támogatott az iOS, az Android és böngészőn keresztül is lehet használni minden gond nélkül, ez a személyi számítógépeket célozza.

Google Meet: iOS | Android | Web

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap