Destiny - kevesebb grind, korrektebb lootrendszer a jövőben

A Bungie is belátta, hogy túl a grindolás a játékban, az itemizáció pedig nem igazságos az új DLC-ben.

Destiny - kevesebb grind, korrektebb lootrendszer a jövőben

Ahogy azt a Destiny új DLC-jéről, a The Dark Below-ról írt tesztünkben említettük, a Bungie számos hibát vétett a kiegészítő itemizációjának kialakítása során. Most Luke Smith, a játék vezető tervezője árulta el a NeoGAF fórumán, hogy ezeket a hibákat igyekeznek nem elkövetni újra a pár hónap múlva érkező House of Wolves kiegészítővel.

Ahogy a tesztünkben is felhozzuk, a The Dark Below itemizációjával két fő probléma akad. Egy: a mezei árusoktól származó felszerelés jobb, mint amit az előző tier csúcsán, a Vault of Glass raidben lehetett begyűjteni. Kettő: az exotic tárgyak fejlesztése lenulázza az azokhoz kapcsolódó talenteket.

Smith elismeri, hogy egyik megoldás sem volt ideális a The Dark Below-ban, és a kritikusok, valamint a játékosok visszajelzései alapján ezeken mindenképpen változtatnak a következő DLC-ben, mint ahogy a grindolást, és az egyéb frusztráló, monoton tevékenységek szükségességét is igyekeznek visszaszorítani.

Már az új Crota's End raidben is megnövelték a tárgyak hullási esélyét, ugyanis a Bungie-hoz is eljutott a "Forever 29" mém, amivel arra próbált finoman utalni a játékostábor, hogy marha nehéz elérni a 30-as szintet. Onnantól már a 32-re feljutni nem probléma viszont, ugyanis szintén egy új változtatásnak köszönhetően az egyes tárgyakon változatosabb statok és perkek jelenhetnek meg, így könnyebbé válik összeállítani az ideális felszerelést.

Smith szerint a shardokra épülő itemizációs modell sem úgy sült el, ahogy tervezték. Jelen pillanatban a shardokért keményen grindolni kell, és tulajdonképpen ezek hiánya áll a játékos és az új csili-vili fegyvere között. Az úriember szerint ezzel is fognak kezdeni valamit, de már szintén nem a mostani tieren, ugyanis most már nem akarják tönkre tenni a játékosok eddigi befektetett munkáját.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward