Dell: patch a hibás NVIDIA chippel szerelt notikhoz

Dell: patch a hibás NVIDIA chippel szerelt notikhoz

Nagyjából egy hónappal ezelőtt jelentette be az Nvidia, hogy egyes mobil GPU-és mobil lapkakészletei az átlagosnál jóval gyakrabban hibásodhatnak meg, ugyanis elkészítésüknél a felhasznált anyagok nem voltak megfelelő minőségűek. A gyártó akkoriban a hiba mértékéről azt nyilatkozta, hogy nem jelentős, csak a noteszgépek egészen kis százalékát érinti a probléma.

Annak ellenére, hogy az Nvidia a hibás chipek mennyiségét elenyészőnek tartja, a Dell máris óvintézkedéseket hozott: a gyártó számos olyan noteszgépéhez készített frissítéseket, amelyekben a kérdéses NVIDIA lapkakészlet - pontosabban MCH chip -, illetve GPU van jelen. A Dell állítása szerint a frissítések a rendszerek ventilátor vezérlőit módosítják, hogy a GPU hőmérsékletváltozásait könnyedén ellensúlyozni tudják a ventilátor magasabb fordulatszámon történő használatával. A frissítés sajnos nem segít azokon a noteszgépeken, amelyeken már jelentkeztek a hibára utaló tünetek, azaz a torz, illetve hibás képi megjelenítés.

A Dell által készített frissítések elérhetőek az Inspiron 1420, Latitude D630, Latitude D630c, Precision M2300, Vostro 1310, Vostro 1400, Vostro 1510, Vostro 1710, XPS M1330, és az XPS M1530 modellekhez egyaránt. A számunkra megfelelő változatot a Dell blogjáról lehet letölteni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward