Celeron + GeForce + Blu-ray = Wind Box DE200

Az MSI egy meglehetősen ütőképes konfigurációt alkotott, amely az Nvidia 9400-as sorozatú beépített videó vezérlőjével ellátott lapkakészletére épül. A különleges és kis méretekkel rendelkező gép az MSI Wind Box DE200-as típusjelzést viseli és külsőleg kísérteties hasonlóságot mutat az ASUS Eee Box sorozatába tartozó nettopokkal, ám belsőjét és képességeit tekintve túlmutat rajtuk.

Celeron + GeForce + Blu-ray = Wind Box DE200

Az MSI egy meglehetősen ütőképes konfigurációt alkotott, amely az Nvidia 9400-as sorozatú integrált videó vezérlőjével ellátott lapkakészletére épül. A különleges és kis méretekkel rendelkező gép az MSI Wind Box DE200-as típusjelzést viseli és külsőleg kísérteties hasonlóságot mutat az ASUS Eee Box sorozatába tartozó nettopokkal, ám belsejét és képességeit tekintve túlmutat azokon.

Az MSI megoldása  - mint fentebb említettük - hardverelemeit illetően sokban különbözik az Asus Eee Box sorozat felépítésétől: a Wind Box DE200 már nem Atom, hanem Celeron M processzorral van felvértezve és erősebb integrált videó vezérlőt is tartalmaz, lévén a termék a GeForce 9400M lapkakészletre épül. Tovább növeli a gép különlegességét, hogy a gyártó Blu-ray meghajtóval is ellátta, így sokkal inkább tűnik kisméretű média center konfigurációnak, mint bármi más, ami az azonos kategóriájú piaci szegmensben megtalálható.

A Wind Box DE200-ban található Celeron M CPU 2 GHz-es órajelen ketyeg, és sokkal gyorsabb , mint a nettopokban általában helyet foglaló 1,6 GHz-es Atom processzorok (persze ezzel együtt többet is fogyaszt, mint azok). A gyártó a rendszert 2 GB memóriával és egy 160 GB-os merevlemezzel is ellátta, ahogy 802.11n WiFi adapterrel, illetve HDMI és DVI kimenetekkel is. Ha ez nem lenne elég, még tovább növelték a szakadékot a hagyományos nettopok és a Wind Box DE200 között: a termék Windows Vista Home Premium operációsrendszerrel kerül forgalomba.

Érdekesség, hogy a korábbi Ion Platform tesztekben a GeForce 9400M vezérlő zökkenőmentesen játszotta le az 1080p szabványú videókat már egy Atom processzor társaságában is, ám néha gondot okozott az egy csatornás memória vezérlés. Amennyiben az MSI kétcsatornás memóriatámogatással küldi harcba a DE200-ast, akkor egy igazán jó média center kerülhet forgalomba, amely még játékok futtatására is alkalmas lesz, persze kompromisszumok meghozatala mellett.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward