Blokkolja a fájlmegosztást a WD

A Western Digital szerint a másolás igenis megakadályozható. Ha ugyanis az ő nevükkel fémjelzett Anywhere Access-szel próbálunk távolról hozzáférni a szintén általuk gyártott merevlemezünkön tárolt fájljainkhoz, azon kaphatjuk magunkat, hogy több, mint 30 fájltípust nem tudunk megosztani - köztük zenei- és videóállományokat sem.

Blokkolja a fájlmegosztást a WD

Úgy tűnik, hogy lassacskán azért ráébrednek az érintett felek, hogy a DRM-fertőzött zene zsákutcát jelent, így apránként ki is hátrálnak belőle. Peter Brown a Free Software Foundation (Ingyen Szoftver Alapítvány) képviseletében szintén jól fogalmazta meg a lényeget, amikor kijelentette, hogy az egyesek és nullák másolásának lehetetlen elejét venni.

A Western Digital azonban másképpen gondolkodik a dolgokról. Ha ugyanis az ő nevükkel fémjelzett Anywhere Access-szel próbálunk távolról hozzáférni a szintén általuk gyártott merevlemezünkön tárolt fájljainkhoz, azon kaphatjuk magunkat, hogy több, mint 30 fájltípust nem tudunk megosztani - köztük zenei- és videóállományokat sem. A tiltott kiterjesztések teljes listája itt tekinthető meg.

Előbb-utóbb persze mindig megtapasztalja mindenki, mi történik, ha megpróbálják korlátozni az emberek hozzáférését a saját fájljaikhoz, de persze mindig akadnak egyesek, akik azért is fejjel akarnak menni a falnak...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward