Biztosnak tűnik a Windows 8.1 októberi rajtja

A Windows 8 első frissítőcsomagjával kapcsolatban egyre több részletre derül fény.

Biztosnak tűnik a Windows 8.1 októberi rajtja

A Microsoft a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy a Windows 8 felhasználók számára a Windows 8.1 ingyenesen letölthető frissítésként válik majd elérhetővé, amihez a Windows Store-ból lehet hozzájutni. A hivatalos bejelentésből az is kiderült, hogy a korábban csak Windows Blue kódnévvel emlegetett frissítőcsomag valóban a Windows 8.1 elnevezést kapja.

Körvonalazódik a forgatókönyv

A frissítőcsomag első és egyben utolsó publikus bemutató kiadása június 26-án válik elérhetővé, és minden Windows 8 felhasználó kipróbálhatja majd. A frissítőcsomag komoly jelentőséggel bír, segítségével azt szeretné elérni a Microsoft, hogy a Windows 8 használhatóbb, felhasználóbarátabb legyen, ugyanis a legfrissebb Windows jelenlegi formájában kvázi kudarcként fogható fel. És ez nem csak a Windows 8-ra, hanem az ARM alapú termékekhez készített Windows RT-re is igaz, ami abszolút nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Ezt jól példázza, hogy a Windows RT alapú tábláktól rettenetesen komoly árengedmények biztosítása mellett próbálnak megszabadulni egyes nagy és neves PC gyártók.

Vajon sikerül tartani az ütemtervet?

Korábban már olvashattunk olyan pletykákat, amelyek azt állították, hogy a Windows 8.1 gyártásra kész változata augusztusra készül el, a frissítőcsomag hivatalos megjelenése pedig valamikor októberben várható. A DigiTimes megnevezni nem kívánt forrásokra hivatkozva most pontosabb információt is adott a Windows 8.1 RTM, illetve végleges kiadásának megjelenésével kapcsolatban. Az RTM változat várhatóan szeptember közepére készül el, így ha minden jól megy, október végén már elérhető lesz a végleges kiadás. A források azt is megemlítették, hogy innentől valóban éves frissítési ciklusra tér át a Microsoft, ahogy arról korábban már mi is beszámoltunk.

A piac látszólag nem vár sokat a Windows 8.1-től

A DigiTimes forrásai szerint a Windows 8.1 nem lesz egy olyan csodafegyver, ami a felhasználók többségét arra ösztönözné, hogy új, Windows 8 alapú termékeket vásároljanak, ugyanis már manapság is rengeteg olyan harmadik fél által készített alkalmazás van, amelyekkel hatékonyan testre szabható a Windows 8 zavaró felhasználói kezelőfelülete, sőt, akár a Start menü is "visszaállítható". A piaci források szerint észrevehető pozitív hatást az jelentene, ha a Microsoft csökkentené a Windows 8 licencdíját - ekkor felhasználói oldalról nagyobb igény mutatkozhatna a Windows 8 alapú konfigurációk, illetve az új operációs rendszer iránt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward