Biztonságosabbá válik a WhatsApp

A Touch ID vagy a Face ID is bevethető lesz a program védelme során.

Biztonságosabbá válik a WhatsApp

A WhatsApp az egyike a legmegbízhatóbb csevegő alkalmazásoknak, hiszen minden kommunikációt titkosítva kezel, és részben a sikerét is ennek köszönheti. Most pedig egy olyan fejlesztés bukkant fel benne, aminek köszönhetően még magasabb szintre lehet emelni a biztonságot, viszont a korábbitól eltérő ponton nyújt védelmet a csevegések számára.

A WhatsApp az iOS-es alkalmazás esetében a legfrissebb kiadástól (2.19.20) lehetőséget nyújt arra, hogy a felhasználók a teljes programot lezárják valamilyen biometrikus azonosítási módszerrel. Eszköztől függően ez lehet az arcfelismeréssel dolgozó Face ID vagy az ujjlenyomatot használó Touch ID a korábbi masináknál. Ez az újítás lényegében egy extra biztonsági réteget jelent a képernyőzár és az alkalmazás között.

Az applikáció egyedi lezárása több esetben is jó szolgálatot tehet. Előfordulhat például, hogy az ember nem szeretné az egész mobilját ujjlenyomattal vagy arcmintával védeni, de nyilván azt sem akarja, hogy a beszélgetéseihez bárki hozzáférhessen, elolvashassa az üzenetváltásait. Ilyenkor egyszerűen csak le kell zárni a Touch ID-val vagy a Face ID-val a programot. De ennek köszönhetően elkerülhető az is, hogy az ismerősök úgy férjenek hozzá a csevegésekhez, hogy előtte más indokkal elkérik a felhasználó mobilját – minden bizonnyal sokan kerültek már hasonló helyzetbe.

Ahhoz, hogy ezt beállítsa az eszköz tulajdonosa, be kell lépni az applikáció beállításaiba, majd a fiókkal kapcsolatos menüponton belül az adatvédelemi részt kell felkeresni, ahol a képernyőzár funkciót kell engedélyezni. A rendszer csak azt a lezárási módot (Face ID/Touch ID) fogja mutatni, amit az adott mobil vagy táblagép támogat.

Galéria megnyitása

Ennek az újításnak a kapcsán azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy az értesítéseknél továbbra is lesz előnézete az üzeneteknek, szóval az éppen folyó beszélgetésekbe így valamelyes betekintést lehet nyerni illetékteleneknek is, és gyors válasz is gépelhető szükség esetén a biometrikus azonosítás nélkül, szóval nem lehet teljes körű védelemről beszélni egyelőre ebben az esetben, de ez elképzelhető, hogy a későbbiekben megváltozik. És talán egyszer a jövőben még részletesebben konfigurálható lezárási lehetőség is lesz itt, ami már arra is módot biztosíthat majd, hogy csak az egyes beszélgetések legyenek fokozottan védve.

Az iOS-es eszközzel rendelkező felhasználóknak az újítás használatba vételéhez frissíteniük kell a programot az App Store-on keresztül. Arról sajnos nincs információnk, hogy az Androidnál lesz-e ilyen lehetőség a későbbiekben, de tekintve, hogy a WhatsApp általában arra törekedik, hogy a legtöbb platformon hasonló élményt nyújtson, remélhetőleg ez is meg lesz oldva.

WhatsApp: iOS | Android

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap