Bíróság elé idézik az Apple-t

Bíróság elé idézik az Apple-t

Az amerikai versenyhatóságok mérlegelik a lehetőséget, hogy az Adobe Systems Inc. keresete alapján vizsgálatot indítanak az Apple Inc. ellen - jelentette a Bloomberg az ügyhöz közel álló forrásra hivatkozva. Az előbbi cég szerint az utóbbi eltiltotta a fejlesztőket attól, hogy az Adobe szoftvereit is használják az iPhone és az iPad mobileszközökhöz készülő programjaik létrehozásához.

A két vállalat viszonya akkor éleződött ki, amikor Steve Jobs, az Apple vezérigazgatója a múlt héten azt írta a cég weboldalán, hogy az Adobe Flash szoftverére jelentős technikai hiányosságokkal küszködik.

A feszültség ugyanakkor már korábban is fokozódott, mivel az Apple a múlt hónapban valóban előírta a programozóknak, hogy csak az cég saját technológiáját használják az iPad és az iPhone programjainak fejlesztéséhez.

A vizsgálat megindítása azonban egyelőre kétséges, mivel az amerikai igazságügyi minisztérium, illetve kereskedelmi felügyelet egyelőre nem tudott megállapodni arról, melyikük az illetékes. Egyikük sem döntött arról, hogy lép-e az ügyben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward