Beszélt a frissítési menetrendjéről a HMD Global

Beszélt a frissítési menetrendjéről a HMD Global

A Nokia 7.1 bemutatója során a finn alakulat arra is kitért, hogy mikor és mely mobilok fognak a közeljövőben frissülni az Android Pie-ra. A Nokia 7 Plus éppen a napokban kapta meg a Google operációs rendszerét, most pedig arra derült fény, hogy a Nokia 8 és a Nokia 6.1 modellek párosai mikor állhatnak ezért sorba.

A HMD Global tervei szerint a következő körben még nem a Nokia 8 és a Nokia 8 Sirocco lesz a befutó, hanem előbb a Nokia 6.1 és a Nokia 6.1 Plus kapja majd meg az Android 9.0-t. Ez a kettő idén bemutatott, középkategóriás okostelefon még ebben a hónapban, vagyis októberben frissül, de azt nem pontosította a vállalat, hogy mikor érdemes erre számítani. Mivel a rendezvényen ezeket a mobilokat együtt emlegették a finnek, így előre láthatólag egyszerre fogják megkapni az új operációs rendszert is.

Galéria megnyitása

Ezeket a középkategóriás eszközöket már tényleg a csúcsmodellek fogják követni, a Nokia 8 és a Nokia 8 Sirocco a HMD Global tervei szerint novemberben részesülhet majd az Android Pie operációs rendszer nyújtotta újításokból. Az Android 9.0 révén a tulajdonosok megkapják majd az átalakított kezelési rendszert az új grafikus felülettel és a jobb értesítési rendszerrel. Az Android Pie velejárója egyebek mellett az adaptív akkumulátor- és fényerőkezelés, valamnint a beállításokon belül a vezérlőpult is, ahol figyelemmel lehet kísérni és szabályozható is a mobilhasználat. Számolni kell továbbá olyan dolgokkal, mint az App Actions funkció vagy a Slice, ami elérhetővé teszi egy-egy applikáció éppen szükséges részeit magában.

Galéria megnyitása

Arról nem beszélt már a gyártó, hogy a többi eszközzel mi a helyzet, de elvileg az összes Nokia, ami eddig kereskedelmi forgalomba került, frissülni fog idővel az Android 9.0-ra.

A HMD Global ugyanis minden okostelefonjánál az Android One platform irányelveit követi, szóval a mobilokat úgy küldi bevetésre, hogy két évig tartó főverziós frissítést és három éven át minimum kéthavonta biztonsági javítást ígér.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap