Shop menü

BEMUTATKOZOTT A HONOR MOBILOK LEGFRISSEBB GRAFIKUS FELÜLETE

A MagicOS 8.0 már az Android 14-re épül és sok újítást átvesz abból, miközben extra lehetőségekben is bővelkedni fog.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Bemutatkozott a Honor mobilok legfrissebb grafikus felülete

A Honor kicsit megcsúszott az Android 14 frissítésekkel és az új rendszer fejlesztésével, de most bejelentette a vállalat az operációs rendszerrel együtt érkező MagicOS 8.0 verziót. A fejlődés egyértelműen látszik, a vállalat nemcsak az Android újításait vette át, hanem az Apple-től is merített némi ihletet.

2023-ban már minden a mesterséges intelligencia körül forgott, de az MI még csak online szolgáltatások révén jelent meg az emberek hétköznapjaiban. 2024-ben ez meg fog változni, mert az okostelefonokon teret nyernek az offline elérhető, helyben futó nyelvi modellek és az azokat kihasználó funkciók. Ebbe az irányba indul el mások mellett a Honor is, és bevezeti a MagicLM rendszert a MagicOS 8.0-val.

A MagicLM egy olyan nyelvi modell, ami 7 milliárd paraméterrel dolgozik. Az alapja valószínűleg nem házon belül született, de a Honor erről több részletet nem hozott nyilvánosságra. Platformszintű MI integrációról beszélt a bemutató során a vállalat, ami fokozatosan egyre több dologban mutatkozik majd meg. Egyelőre egy kicsi ízelítőt adott a Honor abból, hogy mire lehet számítani.

Galéria megnyitása

Elvileg segít majd az MI a videók szerkesztésében, a galériában a képek felkutatásában, feladatok ütemezésében és még sok más dologban is. Nem minden MI funkció éri majd be a helyi modellel, Kínában a Baidu Smart Cloudra támaszkodva fog megjelenni még több ilyen fejlesztés az okostelefonokon. A MagicLM eleve nem lesz elérhető csak a mobilok egy részén a nagy számítási kapacitás igény miatt. A cég elmondása szerint ezek a fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy az ember-eszköz kapcsolat a következő szintre lépjen.

Galéria megnyitása

Bevezetésre kerül a MagicOS-sel karöltve a Magic Portal, ami egy a képernyő oldaláról elérhető felület lesz sok gyors lehetőséggel. Az oldalsávot bárhol, bármikor el lehet majd érni, és lehet innen indítani fontos applikációkat, vagy lehet ide beemelni kijelölt információkat, amik azonnal átkerülhetnek az oldalsávon kiválasztott alkalmazásba, ami egy új ablakban ugorhat fel. A Magic Portal egy remek multitasking eszköz lesz, és az indulásra már százas nagyságendben támogatják majd különböző appok.

Galéria megnyitása

Az Android 14 nagyon sok zárképernyős testreszabási opciót vonultatott fel, a MagicOS pedig ezeket nemcsak, hogy átveszi, de még meg is toldja. Töméntelen mennyiségű opció áll majd a felhasználók rendelkezésére a felület alakítása során. Kitehetik ide saját fényképeik kivágott részleteit, a különböző grafikus elemek átlapolással térhatást is kaphatnak, és tényleg nagyon színes és egyedi felületeket lehet majd összerakni.

Galéria megnyitása

Bevezetése kerül a Smart Capsule, ami az Apple Dynamic Island rendszeréhez fog hasonlítani, de még jobb lesz annál, több funkcióval fog szolgálni. Az előlapi kamera körül rengeteg alkalmazás lesz képes felugró értesítéseket megjeleníteni sok információval a legfontosabb történésekről. A főképernyő működésén is módosított a Honor, a MagicOS 8.0 látványosabb és gördülékenyebb működést ígér. A kijelzőn több dolgot lehet majd azonnal elérni, ami megkönnyíti a használatot.

Galéria megnyitása

Sok kisebb fejlesztés mellett a Honor beszélt arról is, hogy az új felület az Android 14 operációs rendszerrel már elhoz egy olyan nyugalmi képernyőt is, ami a vezeték nélküli töltés során lesz használható. A fektetett, töltés alatt álló mobilon nagy méretben megjeleníthető az óra, az időjárási információ és még néhány egyéb dolog az igények függvényében.

Az Android 14 és a MagicOS 8.0 összes újítása nem lesz elérhető minden mobilon, ezeket a Magic csúcsmodellek következő generációja fogja elhozni, amik rövidesen bemutatkoznak.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére