Belépőszinten érvényesülne a VIA új chipje

A WM8880 nem egy gyenge megoldás, de olcsón szeretnék kínálni, hogy gyorsabban tudjon stabil ügyfélkörre szert tenni.

Belépőszinten érvényesülne a VIA új chipje

Az új termék a VIA egyik leányvállalatának, a WonderMediának a keze munkáját dicséri. Az ARM alapú PRIZM platform új tagját a vállalat még hivatalosan nem jelentette be, de az eddig ismeretlen lapka egy kész, 7 colos tabletben tűnt fel nemrég Kínában..

A WM8880, a WM8980 és WM8950 párosánál korábban már látott receptet követi, vagyis a WM8850 minden főbb egységet megdupláztak. A SoC ennek megfelelően két ARM Cortex-A9 processzormagot foglal magába, amelyek legfeljebb 1,5 GHz-es órajelen üzemelhetnek. A grafikus feladatok felelőse egy Mali-400MP2 lesz, a memóriavezérlője pedig várhatóan a mezei DDR3 mellett LPDDR2-es modulokkal is el fog boldogulni.

A WonderMedia megoldásának legerősebb oldala a multimédia lesz. A chipnek a Full HD videók nem jelentenek komolyabb kihívást, és még a 2160p felbontású anyagokkal is megbirkózik. Egyszerre akár négy különböző film lejátszására is képes akadásmentesen, amit a rövid demonstráció alatt be is mutattak. A 7 colos gépezeten ezenfelül lefuttattak néhány teljesítménytesztet is, és az eredmény néhol eléggé meglepő lett. Az Antutu legfrissebb verziójában a 11 ezret meghaladó pontszámmal a négy Cortex-A7 magot sorakoztató MT6589 sarkában van, míg a HTML5-ös Vellamoban a Galaxy S III elé keveredett egy hajszállal, az említett MediaTek riválist pedig messze maga mögött hagyta. A NenaMarkban elért 43 FPS nem kiemelkedő, de már ezer éve tudjuk mire számíthatunk egy Mali 400-tól (egyébkén 1024*600-as felbontású a tábla, ez fontos a tesztekre nézve).

Az Android 4.2.1-et futtató Jelly Bean tablet tehát egészen jól szerepelt a megmérettetéseken, jó potenciál lakozik benne. Az alacsony vételárral párosítva ez elég lehet a sikerhez. A VIA-nak pedig már jól jönne némi csillogás, és biztosan mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy több partnert is behálózzanak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward