Beépített kijelzővel rendelkező kontrollerrel állt elő a DJI

Az új eszköz a Mavic 2 modellekhez idomul, és nem lesz olcsó, de cserébe mindig kompromisszummentesen lehet majd használni.

Beépített kijelzővel rendelkező kontrollerrel állt elő a DJI

A DJI a Consumer Elecronics Show keretében egy olyan kiegészítőt leplezett le, amivel pillanatnyilag a Mavic 2 Zoom és a Mavic 2 Pro tulajdonosoknak járhat a kedvében. A vállalat készített egy kontrollert, ami dedikált megjelenítővel lett ellátva – ilyen eddig csak a drágább drónokhoz volt.

A vállalat a fent említett drónokat gyárilag egy olyan távirányítóval adja, amin úgy követhető a készülékek élőképe, hogy egy mobilt kell hozzájuk csatlakoztatni. Ez a megoldás igazán kompakt dizájnt szül, és nem kell felesleges terhet cipelni, hiszen az embereknél szinte biztos, hogy van kéznél egy okostelefon. De akkor mi teszi indokolttá egy olyan távvezérlő bevetését, ami beépített kijelzővel szolgál, így a gyáritól több helyet foglal el, ráadásul, ahogy azt látni fogjuk, elég sokat kell érte fizetni? Nos, a DJI szerint ez azért jön majd jól a dróntulajdonosoknak, mert míg a mobiloknak a kijelzői néha nem túlzottan alkalmasak a kinti használatra, és változó képminőséget nyújtanak, addig az itt bevetésre kerülő megjelenítő mindig tökéletes képet fog nyújtani, és a legintenzívebb napsütésben is jól használható marad. A Smart Controllert nem elsősorban a hobbistáknak, hanem azoknak igyekszik biztosítani a vállalat, akik munkára, professzionális használatra veszik a drónokat.

Galéria megnyitása

Az új kontrollernek egy 5,5 hüvelykes méretű kijelző a központja. Ez a panel Full HD felbontással szolgál, de ami ennél is fontosabb, hogy a fényereje elérheti az 1000 cd/m2 értéket is, ami az okostelefonok körében szinte példátlan. A DJI elmondása az átlagos mobiloktól nagyjából kétszer nagyobb fényerőt képes magából kipréselni szükség esetén a Smart Controller. A vállalat szerint az is pozitívuma még ennek a kiegészítőnek, hogy mivel nem kell az összerakásával időt tölteni, hamarabb fel lehet vele röptetni az adott drónt. Az újdonság jelenleg a DJI Mavic 2 Zoom és a Mavic 2 Pro modellekkel használható, ami azért van, mert az aktuális palettából még csak ezek támogatják a készülék által alkalmazott OcuSync 2.0 videóátviteli technológiát. Ennek az eljárásnak köszönhető az, hogy a drónok használata közben a távirányítóba épített panelen Full HD minőségben jelenhet majd meg az élőkép, és akár 8 kilométer is át tud hidalni probléma nélkül.

Galéria megnyitása

A termékben egy mobiltelefonéhoz nagyon hasonló hardver van, és az Android operációs rendszer fut rajta egy jelentősen átalakított grafikus felülettel. Ennek köszönhetően elérhető rajta a DJI GO 4.0 és a DJI Pilot alkalmazás, sőt mi több, igény szerint lehet használni harmadik féltől származó programokat is. A kontroller hivatalos közleményében még azt is kiemelte a DJI, hogy a GO 4.0 alkalmazás esetében olyan új funkciókkal is számolnia lehet a felhasználóknak, mint a SkyTalk, ami lehetőséget nyújt a pilótáknak arra, hogy élő streamet indítsanak valamelyik közösségi oldalon, itt támogatott például a WeChat, a Facebook és az Instagram is. És megjelent egy újabb megosztásra szolgáló funkció is, ez pedig arra szolgál, hogy a távirányító képét át lehessen küldeni egy nagyobb táblagépre, esetleg okostelefonra. A beépített adattárolója 16 GB-os, erre lehet menteni videókat, és ha kevésnek bizonyulna, lehet bele tenni microSD memóriakártyát (UHS-III) 128 GB-os kapacitásig. Van rajta hangszóró és HDMI kimenet is, így a felvételeket vissza lehet nézni rajta vagy nagyobb külső kijelzőn is. A Smart Controller természetesen akkumulátorról fog üzemelni, és elég kövér telep került bele, 5000 mAh-s kapacitású, de így is csak 2,5 órás üzemidővel szolgál. Persze még ezzel is jóval tovább bírja, mint a drónok – akár több akkut is le lehetne meríteni a levegőben, mire a távirányító töltésre szorulna –, de az mindenképpen negatívum, hogy a telep ebben az esetben nem cserélhető. És a kiegészítő megbízhatóan fog üzemelni 40 fokos hőségben, valamint -20 fokos hidegben is, ami nem feltétlenül mondható el minden okostelefonról.

Galéria megnyitása

Az DJI Smart Controller nem várat magára, máris meg lehet vásárolni, és 650 eurós összeget kell érte leszurkolni a kasszától való távozás előtt. Jó hír, hogy amennyiben csomagban veszi valaki a Mavic 2 Zoom vagy a Mavic 2 Pro drónnal, csak 500 eurós felárral kell számolni, szóval ilyenformán megtakarítható 150 euró.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap