Bankkártya méretű gép Atommal

Az elektronikai és számítástechnikai gyártók egyre több területen alkalmazzák az Intel alacsony fogyasztású Atom processzorait. A Toradex nevű gyártó két, bankkártya méretű számítógép-modult dobott piacra amik ilyen kis területen tartalmaznak minden összetevőt, ami egy PC működéséhez kell.

Bankkártya méretű gép Atommal

A Toradex nevű gyártó két, bankkártya (84x55mm) méretű számítógép-modult dobott piacra amik ilyen kis területen tartalmaznak minden összetevőt, ami egy PC működéséhez kell.

Ki gondolná, hogy egy bankkártyára egy komplett számítógép ráfér? A Toradex szakemberei ekkora méretű NYÁK-ra zsúfoltak rá egy CPU-t, memóriavezérlőt, memóriát, grafikus processzort valamint SSD-tárolóhelyet. Összesen két változatot fog piacra dobni a bankkártya-számítógépekből a Toradex, a Robin Z530-at és a Robin Z510-et. Ezek processzorukban és SSD-tárolójuk méretében különböznek: a Robin Z530-ba egy 1,6 GHz-es Intel Atom Z530 került 2 GB-os SSD-vel, míg a Robin Z510-be egy 1,1 GHz-es Atom Z510 1 GB-os SSD-vel. Természetesen a fogyasztás is ennek megfelelően változik, a nagyobbik SSD-vel ellátott változat 5,1-7,6 W-ot eszi, a kisebbik testvére pedig 3,5-5 W-ot.

A többi összetevőben nincs különbség a két gép között. A grafikus gyorsításról mindkét esetben az Intel GMA 500-as GPU-ja gondoskodik (ami egy licenszelt PowerVR SGX mag), memóriából pedig 512 MB DDR2-t kaptak. ExpressCard-fogadóhellyel, gigabites Ethernet-interfésszel, 7 darab USB 2.0-porttal, 1 SATA-interfésszel illetve egy MicroSD-foglalattal is rendelkeznek az apró PC-k (ám ez utóbbit leszámítva szükségük van a megfelelő hordozóra amin a portok megtalálhatóak). A hangot integrált Intel High Definition Audio hangvezérlő szolgáltatja, operációs rendszerek közül pedig támogatják a Windows XP, XP Embedded, Vista, CE 6.0, Linux és VxWorks rendszereket.

A Robin Z510 163 dolláros, az Z530 pedig 227 dolláros áron lesz hamarosan kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward