Az Intel kivár a WebM-mel kapcsolatban

Amikor az elmúlt hét folyamán a Google sok mással együtt a WebM névre keresztelt on-line videóformátumot is bemutatta, az újítás mögött felsorakozó vállalatok népes táborából hiányzott egy igen nagy név, aki nem más, mint az Intel. Az IDG News értesülései szerint az Intel egyáltalán nem tett le a szabvány támogatásáról sőt, mindenképpen támogatni kívánja majd azt, de egyelőre arra kíváncsi, hogy milyen fogadtatása lesz az újdonságnak a piacon, illetve beváltja-e a hozzá fűzött reményeket. A gyártó a WebM szerplésétől teszi függővé, hogy integrált video vezérlői kínálnak-e hardveres gyorsítást a formátumhoz vagy sem.

Az Intel kivár a WebM-mel kapcsolatban

Amikor az elmúlt hét folyamán a Google sok mással együtt a WebM névre keresztelt on-line videóformátumot is bemutatta, az újítás mögött felsorakozó vállalatok népes táborából hiányzott egy igen nagy név, az Intel. Az IDG News értesülései szerint az Intel egyáltalán nem tett le a szabvány támogatásáról sőt, mindenképpen támogatni kívánja majd azt, de egyelőre arra kíváncsi, hogy milyen fogadtatása lesz az újdonságnak a piacon, illetve beváltja-e a hozzá fűzött reményeket. A gyártó a WebM szereplésétől teszi függővé, hogy integrált video vezérlői kínálnak-e hardveres gyorsítást a formátumhoz vagy sem.

Wilfred Martis szerint – aki az Intel Digitális Otthon csoportjánál a szórakoztatóelektronikai részleg igazgatói posztját tölti be – a gyártó most is úgy fog eljárni az újítással kapcsolatban, mint annak idején az MPEG2-es, H.264-es és VC1-es kodekekkel: azaz, ha az új VP8 kodek köré épülő megoldás helyzete stabilizálódik az “okostévék” piacán, akkor a kínálnak majd hardveres gyorsítást a VP8-as videókhoz.

A Google és az Intel között már folyik egy együttműködés, méghozzá a Google TV platformmal kapcsolatban. Az Intel szállítja a platform lelkét, azaz az Atom CE4100-as SoC chipet, amely az első Google TV támogatással ellátott televíziókban, Blu-ray lejátszókban és set-top-boxokban kap helyet. A termékeket elsősorban a Logitech és a Sony kínálatában lelhetjük majd fel, de valószínűleg őszig még egyéb gyártók is csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Az Atom CE4100-as processzor eleinte szoftveresen fogja dekódolni és lejátszani a VP8-as video fájlokat.

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward