Az Intel kijavította a Haswell platform USB 3.0-s hibáját

Az LGA-1150-es processzorfoglalattal ellátott alaplapok Lynx Point PCH-ja a C2-es revíziónak köszönhetően megszabadult az USB 3.0-s vezérlő idegesítő hibájától.

Az Intel kijavította a Haswell platform USB 3.0-s hibáját

Az Intel következő generációs lapkakészleteinek alapját adó Lynx Point PCH a korábbi információk szerint problémával küzd, ami az USB 3.0-s vezérlő rendellenes működésében nyilvánul meg. Alvó állapotból történő felébresztés után az USB 3.0-s adattárolókat "ledobálja" a rendszer, így azokat újra kell csatlakoztatni ahhoz, hogy ismét használhatóak legyenek. Az esetek többségében ez csak egyszerű kellemetlenséget jelent, ám a jelenség olykor-olykor komolyabb baj forrása is lehet, ha az USB 3.0-s adattárolóról megnyitott és szerkesztett fájlt nem mentettük, mielőtt alvó állapotba küldtük a rendszert.

A hibajelenségről az Intel illetékesei természetesen már régóta tudnak. A problémát hiba helyett kellemetlenségként jellemzik, így a vállalat illetékesei emiatt nem halasztják el a nyolcas sorozatú lapkakészletek és a Haswell APU egységek piacra dobását. Ebből az következik, hogy a nyolcas sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok első szállítmánya még a hibás PCH-t tartalmazza majd, a javított változattal ellátott deszkák pedig majd csak hetekkel később teszik tiszteletüket a piacon.

A partnereknek kiküldött értesítő
A partnereknek kiküldött értesítő

A javítás szerencsére már készen is van, amelyről egy termékváltozási értesítő keretén belül tájékoztatta a cég partnereit. A hiba a Lynx Point PCH C1-es revíziójú kiadásait érintette, a hibamentes változat, amely módosított fémréteggel érkezik, már C2-es steppinggel bír. A hibátlan PCH első mintapéldányai április 19-től kezdve lesznek elérhetőek az alaplapgyártók számára. Az Intel partnerei ezután alaposan letesztelik és megvizsgálják a PCH-t, illetve a köré épített alaplapokat, majd tájékoztatják az Intelt a fejleményekről. Ez a folyamat július elsején zárul le. A végleges, C2-es revíziójú Lynx Point PCH-k július 31-től kezdve lesznek elérhetőek, így a velük ellátott alaplapok valamikor augusztus végén, illetve szeptember elején kerülhetnek az üzletek polcaira.

Azok, akik a fent említett USB 3.0-s hibával együtt tudnak élni, már június közepétől kezdve megvásárolhatják az LGA-1150-es processzorfoglalattal ellátott, Haswell APU egységeket fogadó alaplapokat, de akit zavar az USB 3.0-s vezérlő hibája, annak bizony várnia kell a vásárlással a C2-es revíziójú PCH-val ellátott alaplapok érkezéséig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward